Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Draagvlak in raad gezocht voor route naar aardasvrij wonen

18 mei 2021 om 15:10 Politiek

NIJKERK Door het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk is een eerste stapte gezet als het gaat om de vaststelling van de Transitievisie Warmte die voor het eind van dit jaar moet zijn vastgesteld. Er is een notitie opgesteld die wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

 Wijnand Kooijmans

In de notitie is vastgelegd welke strategie de gemeente wil hanteren in het aardgasvrij maken van de bebouwde omgeving met daarbij de mogelijke technieken, de beschikbare alternatieven en de planning tot 2030. Hierbij zijn ook veel belanghebbenden betrokken, zoals inwoners, woningcorporaties en netbeheerder.

Met het inschakelen van de raad wil het college proeven of de ingeslagen weg kan rekenen op draagvlak. De technische mogelijkheden in kaart brengen wordt gezien als eerste stap. Er moeten aanpassingen aan woningen en gebouwen worden gedaan en inwoners moeten gaan koken en verwarmen zonder aardgas. Dat vraagt een groot draagvlak. Haalbaar, betaalbaar en herkenbaar spelen hierbij ook een belangrijke rol.

Het geheel moet leiden tot een energieneutraal Nijkerk in 2050, zoals vastgesteld is in de Routekaart. Het opstellen van een warmtevisie is hier onderdeel van.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie