Afbeelding
Harry Koelewijn

Eigenaren van terrassen hoeven geen terrasvergunning te betalen

3 mei 2021 om 16:00 Politiek

NIJKERK Eigenaren van terrassen hoeven over 2020 en 2021 niet de vaste terrasvergunning te betalen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten af te zien van het innen van deze gelden. 

Het besluit volgt op een eerder besluit om verruiming van de terrassen toe te staan. Met het besluit wil het college tevens horeca-ondernemers tegemoet komen bij het dragen van financiële lasten in de coronaperiode.

PROBLEMEN Geconstateerd is dat in verschillende sectoren, waaronder de horeca, grote financiële problemen ontstaan door de verplichte sluiting tijdens de coronacrisis. Verlichting van de lasten door het niet innen van de terrasgelden kan, zo geeft het college aan, ertoe bijdragen dat de horeca uit de crisis weet te komen en weer kan toewerken naar een financieel gezonde bedrijfsvoering.

VITALE HORECA Hierbij wordt opgemerkt dat een vitale horeca een belangrijke bijdrage levert aan de beleving voor inwoners en bezoekers en de vrijetijdseconomie van de gemeente Nijkerk. In totaal betekent het besluit dat de gemeente 70.000 euro aan inkomsten mist. Het college wil dit bedrag halen uit de gereserveerde coronacompensatie. Dit wordt aan de raad voorgelegd tijdens de eerste bestuursrapportage.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie