Nijkerkse afdeling ontvangt de koker van de Puttense afdeling
Nijkerkse afdeling ontvangt de koker van de Puttense afdeling Eigen foto

Duurzame oplossingen van Nijkerk naar Den Haag gebracht tijdens estafette

8 maart 2021 om 10:48 Politiek

NIJKERK Raadslid Jaco van Putten en statenlid Freek Rebel uit Nijkerk hebben zaterdag meegefietst in een estafette van de ChristenUnie naar Den Haag. Met de actie wilden ze aandacht vragen voor lokale en provinciale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.  

Raadslid Jaco van Putten en statenlid Freek Rebel stapten afgelopen zaterdag zelf op de fiets om hun lokale succes en provinciale oplossing naar Den Haag te brengen. Jaco van Putten diende vorig jaar de motie tegengaan van voedselverspilling in en gaf deze als inspiratie voor heel Nederland mee: ,,De gemeente Nijkerk zet zich samen met ondernemers en inwoners actief in op het tegengaan van voedselverspilling en met succes. Deze besparing draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, het verminderen van water- en grondstofgebruik én het levert geld op voor je portemonnee.”

REUZENBERENKLAUW Daarnaast nam Freek Rebel een verkeersbord van een reuzenberenklauw mee. ,,Het bord hangt ook in het centrum van Nijkerk. De reuzenberenklauw is een plant die heel lastig te bestrijden is. Maar als je stopt met het bestrijden en van deze plant een grondstof maakt, levert je dat iets op. In dit geval is het een duurzamer alternatief dan aluminium.”

LOKALE OPLOSSINGEN Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door kamerlid Carla Dik, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. ,,Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht”, aldus Carla Dik.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie