Afbeelding
Harry Koelewijn

Nijkerk blijft regionaal samenwerken met de Veluwe

16 februari 2021 om 12:52 Politiek

NIJKERK Tijdens een digitale bijeenkomst op vrijdag 5 februari verlengde wethouder Broekman namens Nijkerk als een van de 36 Veluwse partijen de samenwerking met Veluwe op 1 voor vijf jaar. Drie jaar geleden - op 15 februari 2018 - is de overeenkomst Veluwe op 1 voor het eerst door partijen ondertekend, Nijkerk was ook toen van de partij. In de VeluweAlliantie zijn Veluwse regio’s, ondernemers, grondeigenaren, maatschappelijke partners en overheden vertegenwoordigd.

Met de handtekening committeert Nijkerk zich aan aan samenwerken op de Veluwe met als doelen: het behoud en herstel van ecologische diversiteit en robuustheid van de Veluwe en omliggende gebieden, en het bevorderen van de kwaliteit van toerisme op de Veluwe, met aandacht voor de wensen, belangen en betrokkenheid van inwoners.

BIJZONDERE LIGGING ,,De samenwerking op het gebied van recreatie en toerisme is van belang”, zegt Broekman. ,,Door goed met elkaar samen te werken en te laten zien hoe de Veluwe in al zijn verscheidenheid een prachtige bestemming is voor bezoekers en toeristen. De bijzondere ligging van Nijkerk aan de rand van de Veluwe met een unieke polder en de randmeren kan een waardevol onderdeel zijn van het totale aanbod dat er is voor bezoekers aan de Veluwe.”

De ambities voor de komende jaren legden partijen al eerder vast in de VeluweAgenda 2030. Het gebied moet in dat jaar een voorbeeldregio worden als het gaat om het verbeteren van de biodiversiteit en het verduurzamen van toerisme. Belangrijkste afspraak is samenwerking op en rond de Veluwe tot stand brengen en bevorderen door partijen bij elkaar te brengen, gezamenlijke initiatieven te starten, te ondersteunen en te begeleiden.

advertentie
advertentie