Afbeelding
Stad Nijkerk.nl

Hoogstraat 26 voorlopig nog geen gemeentelijk monument

14 januari 2021 om 10:30 Politiek

NIJKERK Hoogstraat 26 werd begin december aangewezen als gemeentelijk monument, maar dit besluit is door het college van burgemeester en wethouders weer teruggedraaid. De eigenaar van het pand had al goedgekeurde verbouwplannen en een sloopmelding.

Delen van de Hoogstraat 26 worden gesloopt en dit was al goedgekeurd voordat de voorbescherming als gemeentelijk monument in ging. De gemeente kan dus pas na de verbouwing van het pand bekijken of het gebouw nog steeds aangewezen zou moeten worden als gemeentelijk monument. Stichting Oud Nijkerk en Stichting Stadsgezicht hadden hier een verzoek voor gedaan. Nu de gemeente heeft besloten om het pand nog niet tot gemeentelijk monument aan te wijzen gelden de normale omgevingsvergunningen. 

Er is een gesprek geweest met de eigenaar om inzicht te krijgen in de plannen en om te zien of er zoveel mogelijk karakteristieke, originele onderdelen van het pand behouden blijven en of onderdelen die gesloopt worden ook gedocumenteerd mogen worden. Na de verbouwing overweegt het college opnieuw of Hoogstraat 26 de gemeentelijke monumentenstatus moet krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie