Afbeelding
Jan Cozijnsen

Flink aantal kleinschalige aanpassingen via één bestemmingsplan

24 maart 2020 om 19:27 Politiek

NIJKERK Met het ter inzage leggen van het ontwerp van het bestemmingsplan Nijkerk 2020 wil het college van burgemeester en wethouders een flink aantal kleinschalige aanpassingen via één plan stroomlijnen. Er hoeft dan slechts eenmaal een procedure voor het bestemmen van meerdere locaties te worden doorlopen.

Wijnand Kooijmans

In het plan zijn enkele nieuwe, kleinschalige ontwikkelingen opgenomen. Reeds vergunde ontwikkelingen krijgen een juiste vermelding in het bestemmingsplan en tevens worden kleinschalige correcties doorgevoerd in verschillende geldende bestemmingsplannen. 

SNIPPERGROEN Onder meer wordt de bestemming van door de gemeente verkochte stroken snippergroen aangepast. Een perceel groen aan de Oosterinslag in Hoevelaken krijgt de bestemming 'bedrijf.' Een al jarenlang gevestigd kleinschalig bedrijf aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk krijgt nu ook deze bestemming in de plaats van 'wonen.' Ook wordt het verleggen van de gasleiding geregeld voor de reconstructie en verbreding van het knooppunt Hoevelaken en worden enkele woonappartementen op de verdieping van de Boni ook als zodanig opgenomen in het bestemmingsplan.

De raad wordt gevraagd in te stemmen met het ontwerp bestemmingsplan. Dat het plan nu komt is vanwege het belang dat betrokkenen hebben bij het ter inzake leggen van het plan. Bij hen is de verwachting gewekt dat het plan eind 2019 dan wel begin 2020 in procedure zou worden gebracht. Na de procedure hebben de betrokkenen duidelijkheid en zekerheid over de status van de gronden die zij in het bezit hebben of in de ontwikkeling daarvan.

TER INZAGE Alle belanghebbenden en betrokkenen krijgen van de gemeente persoonlijk bericht over het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan. Tijdens de periode dat het plan ter inzage licht kan bezwaar worden gemaakt. Na afloop van deze periode worden de eventuele zienswijzen beoordeeld en van een reactie voorzien. Hierna wordt het plan voor de definitieve vaststelling voorgelegd aan de raad.

advertentie
advertentie