Afbeelding
Lex van Lieshout / ANP XTRA

CDA blijft tegen verhoging van de ozb

13 december 2019 om 07:11 Politiek

NIJKERK De fractie van het CDA heeft in de Nijkerkse gemeenteraad gestemd tegen de verordening waarin de verhoging van de onroerendzaakbelasting met 7,4 procent wordt vastgelegd.

Wijnand Kooijmans

Het college wilde aanvankelijk de ozb met 8,7 procent verhogen. Tijdens de behandeling van de begroting werd daar een stokje voor gestoken door de meerderheid van de gemeenteraad. Besloten werd de verhoging te beperken tot 7,4 procent. Al in deze vergadering stemde het CDA tegen de verhoging. De fractie vindt de verhoging te hoog en denkt dat deze kan worden beperkt door minder ambtelijk personeel aan te trekken. De overige partijen vinden dat het functioneren van de gemeente daardoor te veel onder druk komt te staan.

DUIDELIJKHEID Joop van Ruler gaf in de raad aan het standpunt dat werd ingenomen tijdens de begrotingsvergadering nog steeds te delen. Men is nog steeds geen voorstander van uitbreiding van het ambtelijk apparaat. Voor de duidelijkheid richting inwoners geeft hij aan dat om deze reden zijn partij nu ook tegen de verordening stemt waarin de verhoging uitgangspunt is.

advertentie
advertentie