Het fietspad langs de Zeedijk gaat op de schop
Het fietspad langs de Zeedijk gaat op de schop wijnand kooijmans

Reconstructie fietspad langs Zeedijk 78.000 euro duurder

1 november 2019 om 07:00 Politiek

NIJKERK De reconstructie van het fietspad langs de Zeedijk binnen de gemeente Nijkerk valt 78.000 euro duurder uit dan voorzien. Dat blijkt uit de lijst van investeringskredieten. Deze maakt onderdeel uit van de behandeling van de begroting donderdag.

Wijnand Kooijmans

Er is ook een flinke financiële meevaller te noteren. Het gaat om vervangingskosten van de riolering. Het blijkt dat investeringen dubbel waren geraamd waardoor een half miljoen euro op rekening van de gemeente Nijkerk blijft staan.

De meevallers wegen niet op tegen de tegenvallers, in totaal moet 544.689 euro meer worden uitgegeven dan begroot. Zo valt de reconstructie van de Torenstraat en de Callenbachstraat 58.000 euro duurder uit en is ook voor het plan Plein, Singel en Nieuwstraat 86.000 euro meer nodig dan begroot.

STIJGING De extra kosten zijn vooral een gevolg van de stijging van de prijzen als gevolg van het aantrekken van de economie. Dat maakt dat de kosten voor het achteraf mogelijk maken van betaald parkeren in vier parkeergarages 18.000 euro duurder uitvalt.

Als het gaat om de uitvoering van de plannen voor Samen aan Zet wordt van de beschikbare 2.169.400 euro een bedrag van 1.093.600 euro doorgesluisd naar uitvoering in 2020. Dat heeft deels te maken met de doelstelling voorstellen die een maximale meerwaarde hebben zo veel mogelijk onder te brengen binnen het reguliere werk.

AFWEGING Om tot een goede afweging te komen vindt een evaluatie plaats van voorstellen die nog lopen. Hierbij wordt onder meer de rolverdeling tussen gemeente en de samenleving meegewogen. Een definitief besluit wil het college van burgemeester en wethouders voor besluitvorming aan de raad voorleggen bij de behandeling van de voorjaarsnota 2020.

Tijdens de behandeling van de begroting wordt nog geen besluit genomen over de verhoging van de onroerendzaakbelasting. Het college komt in december met een definitief voorstel. Wel wordt een besluit genomen over de verlaging van de hondenbelasting met 40 procent.

advertentie
advertentie