Afbeelding
Google Maps

Bouwplan voor Torenstraat 31 in Nijkerk is aangepast na kritiek van omwonenden

21 februari 2024 om 10:15 Politiek

NIJKERK Het perceel Torenstraat 31 in Nijkerk wordt opnieuw ontwikkeld. Het plan voor deze herontwikkeling is een initiatief van particuliere ontwikkelaars. Ze hebben het bouwplan aangepast naar aanleiding van reacties van omwonenden. 

Op 14 november 2023 heeft de ontwikkelaar samen met de gemeente een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens en na deze bijeenkomst zijn zestien reacties van omwonenden binnengekomen. Op 26 februari 2024 is er een vervolgbijeenkomst. Deze bijeenkomst is er om uit te leggen wat er met de reacties is gedaan en om te laten zien hoe het plan is aangepast. 

BALKONS

De tekeningen van het bouwplan zijn aangepast. De belangrijkste wijziging is het weglaten van de overhangende balkons aan de Koetsendijk. ,,We leggen uit op welke punten het plan is aangepast en waarom niet alle binnengekomen reacties verwerkt kunnen worden”, zegt de gemeente.

BIJEENKOMST

De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Nijkerk, van 18.30 tot 20.00 uur. Eerst is er een presentatie over de aanpassingen van het bouwplan. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. 

De planning is dat het bouwplan door de commissie van de gemeenteraad wordt besproken op 14 maart. Het is de bedoeling dat de raad er dan op 28 maart een beslissing over neemt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie