Eerdere editie van Gluren bij de Buren
Eerdere editie van Gluren bij de Buren Maarten J Eykman

Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen slaan eenmalig handen ineen

2 juni 2021 om 18:34 Podiumkunsten

NIJKERK De evenementen Gluren bij de buren en Struinen in de Tuinen gaan voor het eerst hun krachten samen bundelen. Op zondag 5 september vinden de festivals in minimaal 33 deelnemende gemeenten samen plaats, zo ook in Nijkerk. 

,,Bij Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen krijgen zowel groene blaadjes als ervaren rotten in het vak een bühne toebedeeld, in naar verwachting vijftienhonderd tuinen, verspreidt over minimaal 33 gemeenten in heel Nederland. In elk van die tuinen vinden drie optredens plaats, zodat bezoekers een mooie route kunnen samenstellen langs optredens in de (eigen) buurt. Zo flaneert het publiek op 5 september tussen 12.00 en 17.00 uur van dromerige singer-songwriters, langs energieke hiphop, naar hartverwarmende theaterspektakels,’’ aldus de organisaties.

Het jaarlijks terugkerende Gluren bij de Buren is deze editie verschoven naar de zomer, om eenmalig de krachten te bundelen met het zomerse zusje Struinen in de Tuinen. Daarbij worden de optredens dit jaar verplaatst van de huiskamers naar de tuinen van deelnemers, zodat de optredens coronaproof in de buitenlucht kunnen plaatsvinden. Door de samenkomst van beide festivals is het mogelijk om deel te nemen als act of host in zeker 33 gemeenten. Ook is het dit jaar voor het eerst mogelijk om je aan te melden als host als je niet in een van de deelnemende gemeenten woont. 

Aanmelden kan via de website www.glurenbijdeburen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie