Ksenia Marasanova wast de onschuld van zich af
Ksenia Marasanova wast de onschuld van zich af Roy van Veen

Gluren bij de buren: Ksenia Marasanova brengt Hoevelaken in vervoering

Podiumkunsten Deel je nieuws

Buiten gierde de wind door de straten, maar in de bibliotheek van Hoevelaken genoten mensen tijdens ‘Gluren bij de buren’ van de voor-premiere van “De Mantel”, een toneelvoorstelling waarin Ksenia Marasanova met geacteerde monologen en liederen de krankzinnigheid van de oorlog uitlegt. 

Ksenia werd in 1973 geboren in de USSR en vluchtte op 17 jarige leeftijd het land uit. Meer dan de helft van haar voorouders overleefde de twee wereldoorlog niet en in “de Mantel” verwerkt ze de verhalen die daarover in haar familie rond gaan. 

Het publiek is enthousiast: 

Mevrouw Sandbrink, gastvrouw namens de bibliotheek in Hoevelaken: “Ontzettend goed. Bij het derde verhaal wilde ik onder de tafel kruipen. Dit komt binnen.” 

Mevrouw Wolters: “Samen met mijn dochter van 9 zag ik de voorstelling twee keer. Beide keren hield ik het niet droog. De voorstelling geeft me zoveel haakjes voor educatieve gesprekken over belangrijke thema’s als onrecht, gelijkwaardigheid en vergiffenis.” 

Meneer Hoekstra: “Wat een niveau! Totaal onverwacht. Ik ben er beduusd van en moet even bij zinnen komen.”

Familie Vledder: “Onbeschrijfelijk goed. Ze neemt je mee. Het grijpt je aan.”

Ksenia Marasanova speelt “De Mantel” de komende maanden op scholen, festivals en in theaters. De eerstvolgende openbare voorstelling is op 22 februari in ’s-Hertogenbosch. 
 

Iedere oorlog begint met fanatici
advertentie
advertentie