Afbeelding
Foto: Pixabay

De beste VR-headsets van 2023

14 september 2023 om 19:10 Partnercontent

Als je op zoek bent naar een van de beste VR-headsets, dan hebben we goed nieuws. Hoewel VR misschien niet per se het nieuwste van het nieuwste is, zijn er genoeg opties als je op zoek bent naar de juiste VR-headset voor jou. En we hebben de kanshebbers voor de beste VR-headset op de markt getest, zodat jij dat niet hoeft te doen. Hierdoor weet je precies welk systeem je het beste kunt gebruiken voor je VR experience Den Haag. De volgende headsets raden we hier namelijk absoluut voor aan. 

Playstation VR2
De nieuwe PSVR 2 van Sony is misschien wel de beste bedrade VR-headset, aangezien hij een overvloed aan hoogwaardige specificaties heeft, waaronder een schitterend OLED-scherm. De enige reden dat het onder de Quest 2 zit, is dat er een PS5 voor nodig is om te werken en dat het beperkt is tot het PlayStation-ecosysteem. Anders is het uitstekend. De headset is comfortabel met slechts een relatief dunne maar stevige kabel die hem verbindt met de PS5, het scherm is uitstekend met indrukwekkende passthrough-mogelijkheden en 4K-resolutie. Bovendien is er 3D-audio-ondersteuning en eenvoudige knoppen voor aanpassing. Maar de echte troef zijn de Sense-controllers. Deze zijn niet alleen redelijk comfortabel en goed in tracking, maar ze hebben ook uitstekende haptische feedback.

Meta Quest 2
De Meta Quest 2 is een masterclass in stapsgewijze verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Oculus Quest. De prijs, de gamebibliotheek en het algehele gebruiksgemak van Meta Quest 2 maken het tot het beste toegangspunt tot virtual reality tot nu toe. De Quest 2 heeft een strakker ontwerp, een betere schermresolutie, een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz in sommige games en apps en snellere algehele prestaties dan de originele Oculus Quest. Het voelt ook gewoon als een goed gemaakte headset die zeer geschikt is voor een VR experience Amsterdam

Playstation VR
Als je VR-games op een console wilt spelen, dan is het PlayStation VR-systeem een goede optie gezien de lagere prijs. PlayStation VR levert meeslepende games in een comfortabele, gebruiksvriendelijke headset die je budget niet zal breken. De semi-futuristisch ogende headset is verrassend comfortabel, met een fantastisch aanbod van enkele van de beste VR-games. Dit omvat onder meer games als Hitman 3, Stride en Star Wars: Squadrons. Als je een PS4 of PS4 Pro hebt, dan is PlayStation VR absoluut een van de meer betaalbare manieren om VR-games met graphics van behoorlijke kwaliteit te spelen, omdat je geen dure gaming-pc nodig hebt.

Meta Quest Pro
De Meta Quest Pro is in feite de volwassen versie van de Quest 2. Hoewel de Quest Pro games kan spelen, is hij bedoeld voor ontwerpers, ingenieurs, wetenschappers en creatievelingen die regelmatig online samenwerken. Dit is weer een stap in de richting van Meta’s doel om de metaverse werkelijkheid te maken, en afgezien van vragen over de levensvatbaarheid van de metaverse is de Quest Pro zelf een indrukwekkend stukje technologie. Het probleem is dat het misschien niet praktisch is voor de meeste VR-enthousiastelingen, laat staan voor iedereen die net aan de slag wil met het ervaren van mixed reality. De functies zijn niet gericht op gamen, wat betekent dat er betere (en zeker goedkopere) opties zijn voor VR-gamers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie