Afbeelding
Foto Pixabay

Ingegraven trampoline of trampoline op poten met veiligheidsnet kiezen?

26 januari 2023 om 16:30 Partnercontent

Een trampoline in je tuin is nuttige investering in je kinderen. Het biedt entertainment in een veilige omgeving waar je ze makkelijk in de gaten kunt houden tijdens het spelen. Trampolinespringen is laagdrempelig en levert toch beweging in de buitenlucht op, dus het is ook nog eens een gezonde manier van spelen die zeker aan te moedigen is. Maar als je besloten hebt te investeren in een trampoline voor je kinderen, wil je natuurlijk wel een veilige oplossing. Kies je dan voor een ingegraven trampoline of een trampoline op poten met een veiligheidsnet eromheen? Om je een handje te helpen bij het maken van die keuze, bespreken we de voordelen en nadelen van beide opties in dit artikel.

Trampoline ingraven

Er zijn verschillende goede redenen om voor een ingegraven trampoline te kiezen. Een reden om voor een inground trampoline te kiezen, is omdat kinderen die er gebruik van maken er niet hard vanaf kunnen vallen. Daardoor heb je niet per se een veiligheidsnet nodig. Ook is er niet of nauwelijks een opstap en kunnen ook kleinere kinderen makkelijker zelf op de trampoline komen. Bij een ingegraven trampoline kunnen kinderen en huisdieren ook niet onder de trampoline terechtkomen, dat is wel zo prettig. Daarnaast zorgt vooral een flatground trampoline, die gelijk is met het niveau de directe omgeving, voor een veel mooie integratie met je tuin dan een trampoline op poten. Zo springt de trampoline veel minder het oog. Daardoor ziet je tuin er ‘strakker’ uit.

Trampoline op poten met veiligheidsnet

Een alternatief is een trampoline op poten met een veiligheidsnet eromheen. Zo voorkom je ook dat kinderen van de trampoline af kunnen vallen. Het staat wel minder mooi in je tuin, en er ontstaat natuurlijk ruimte onder de trampoline. Toch heeft zo’n trampoline ook weer z’n voordelen ten opzichte van een ingegraven trampoline. Bijvoorbeeld dat het minder werk kost om hem te plaatsen, omdat er geen kuil gegraven hoeft te worden om de trampoline in te zetten. Ook komt er op een trampoline die van de grond staat minder snel vuil, een probleem dat overigens wel met een afdekhoes op te lossen is. Daarnaast is het zo de lucht onder een trampoline op poten makkelijker weg kan, waardoor het prettiger springen kan zijn. Ook dat probleem is op te lossen bij een ingegraven trampoline door minstens 10 centimeter tussen de trampoline en de ondergrond vrij te laten.

Het is dus echt een kwestie van wat je eigen voorkeur is en wat precies je prioriteiten zijn. Wil je graag snel een trampoline in je tuin realiseren, dan kun je beter voor een trampoline op poten gaan die makkelijk te plaatsen is. Maar wil je liever een trampoline die niet zo in het oog springt, laagdrempelig is en toch veiligheid biedt, dan is een inground trampoline absoluut het overwegen waard. Als je de trampoline voor meerdere jaren wilt behouden in je tuin, dan is dan extra reden om voor een ingraaftrampoline te kiezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie