Afbeelding
Foto Coffeefriend.nl

Siemens koffiemachines: thuis genieten van barista-waardige koffie

Partnercontent

Als land met een rijke koffiecultuur stellen we steeds hogere eisen aan onze koffie. Zo kiezen we vaker voor duurzame, eerlijke koffiebonen en drinken we steeds meer speciale koffiesoorten. De behoeften aan deze koffiesoorten, heeft ervoor gezorgd dat mensen steeds vaker kiezen voor luxe koffiezetapparaten, zoals de volautomatische koffiemachines van Siemens. Wat bieden deze koffiemachines precies en hoe kun jij thuis genieten van een barista-waardige koffie? In dit artikel lees je alles over Siemens koffiemachines.

De geschiedenis van Siemens

Siemens, voorheen Siemens & Halske, werd in 1847 opgericht door de Duitsers Werner von Siemens en Johann Georg Halske. Het bedrijf begon met de productie van telegraaflijnen en groeide uit tot het grootste industriële productiebedrijf van Europa. Het duurde nog een aantal decennia voordat Siemens zich ook ging richten op het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten. Na een fusie in 1966 ontstond het bedrijf Siemens zoals we dat vandaag de dag kennen. 

Siemens is niet alleen toonaangevend op het gebied van industriële productie, maar kenmerkt zich ook door innovatieve ontwikkelingen. Zo bracht het bedrijf de eerste elektrische wasmachine, walkman en inbouwkeuken op de markt. Ook wist het bedrijf als een van de eerste ondernemingen verschillende apparaten aan elkaar te koppelen. Zo kunnen de geavanceerde Siemens koffiemachines tegenwoordig gekoppeld worden aan je telefoon. 

Siemens koffiemachines

Dat het grote Duitse bedrijf innovatie in een hoog vaandeel heeft staan, blijkt wel uit de slimme Siemens koffiemachines. Het bedrijf weet niet alleen in te spelen op de wensen van de consument, maar denkt ook na over manieren waarop apparaten verbetert kunnen worden. De behoefte aan apartere koffiesoorten en -smaken heeft uiteindelijk de groei van volautomatische koffiemachines bewerkstelligd. Deze apparaten maken het mogelijk om met een druk op de knop een luxe koffie te zetten van versgemalen bonen. Door de snelheid, het aanbod aan speciale koffiesoorten en de mogelijkheid om melkschuim toe te voegen, worden de volautomatische Siemens koffiemachines ook steeds populairder op de werkvloer.

Gepersonaliseerde koffie

Waar volautomatische koffiezetapparaten in uitblinken is gemak, snelheid én keuzemogelijkheden. Zo kun je experimenteren met verschillende instellingen en uiteindelijk ontdekken wat jouw smaak is. Bij de Siemens koffiemachines zijn er meerder variabelen die invloed hebben op de smaak van jouw koffie.

Koffiebonen

Volautomatische Siemens koffiemachines zijn vaak bean-to-cup apparaten. Dit houdt in dat er koffie wordt gezet van versgemalen koffiebonen. Er zijn zelfs modellen, zoals de EQ+, die twee bonenreservoirs bevatten, zodat je de bonen eenvoudig af kunt wisselen.

Door zelf de gewenste koffiebonen te kiezen, oefen je al invloed uit op de smaak van je koffie. Zo kun je bonen met een licht brandprofiel kiezen, wanneer je liever koffie drinkt met een wat mildere smaak. Drink je juist graag espresso en houd je van een vollere koffiesmaak? Dan zijn espressobonen of dark roast koffiebonen een goede keuze.

Foto: coffeefriend.nl

Maalgraad

Bij de intuïtieve Siemens koffiemachines worden de bonen automatisch voor jou gemalen. Wel kun je de maalstand van de bonen instellen. Veel modellen zijn uitgerust met meerdere maalstanden; van zeer fijngemalen koffie, tot koffie met een grovere maling. Een fijne maling wordt vaak gebruikt voor de wat meer geconcentreerde koffievarianten, zoals espresso of ristretto. Een wat grovere maling is juist perfect voor een grote kop zwarte koffie.

Koffiesterkte

Ook de koffiesterkte is in te stellen op verschillende niveaus. Het intelligente apparaat bepaalt aan de hand van je keuze automatisch hoeveel gram bonen er nodig is voor de gewenste koffiesterkte. Door te experimenteren met verschillende maalgraden en sterktes, kun je ontdekken wat de perfecte instellingen zijn voor jou en deze direct in het systeem opslaan.

Grootte kopje

Van een klein kopje tot een grote mok; de Siemens koffiemachines bieden je de optie om de grootte van je kopje in te stellen, zodat je precies genoeg koffie krijgt.

Watertemperatuur

Volautomatische Siemens koffiemachines hebben een zettemperatuur die zeer constant blijft, wat de smaak van de koffie ten goede komt. Bovendien kun je bij veel modellen zelf deze temperatuur instellen. De ideale temperatuur voor het zetten van een kopje koffie ligt tussen de 90 en 96 graden Celsius. Een lagere zettemperatuur zorgt dat er andere smaken naar boven komen en kan dus ook zeker voor jou werken. Bij een te hoge temperatuur kan de koffie echter verbrand en bitter smaken.

Koffie-melkverhouding

De Siemens koffiemachines zijn niet alleen geschikt voor het zetten van een kopje zwarte koffie, espresso of ristretto. De apparaten die uitgerust zijn met een melkreservoir bieden namelijk tal van luxe koffiesoorten, zoals cappuccino, latte macchiato of zelfs espresso macchiato. Via het display is de verhouding tussen de hoeveelheid koffie en melk in te stellen, zodat je ook hier de smaak aan je voorkeur aan kunt passen.

Siemens was vroeger al gericht op het zoeken naar manieren om apparaten aan elkaar te kunnen koppelen. De intelligente koffiemachines van het bedrijf, kunnen dan ook gekoppeld worden aan je smartphone. Zo kun je vanuit je bed het apparaat bedienen, je favoriete recepten opslaan en zelfs een ‘Coffee Playlist‘ afspelen.

Tegenwoordig hoef je niet meer de deur uit om te genieten van een koffie van barista-kwaliteit. Dankzij innovatieve koffiezetapparaten, zoals de volautomatische Siemens koffiemachines, kun jij een cappuccino, latte macchiato of espresso zetten die op jouw persoonlijke smaak is afgestemd. Zo kun je onder andere de zettemperatuur, koffiesterkte, koffie-melkverhouding én maalgraad volledig naar wens aanpassen. Kies je favoriete koffiebonen, expirimenteer met de verschillende opties en laat de innerlijke barista in je los.

advertentie
advertentie