Afbeelding
kabels

5 tips voor het gebruiken van een koperdraadstripper

Partnercontent

Als je een koperdraadstripper bezit of van plan bent er een te kopen, zijn er een paar dingen die je moet weten om je te helpen het meeste uit uw investering te halen. Dit type kabelstripper kan zeer winstgevend zijn. Velen vinden dat het bedrag dat ze vooraf betalen meer dan gedekt wordt door het bedrag dat ze voor het eerst recyclen van blank koperdraad. De prijs van gestripte draad is dan ook fors gestegen. Dat kan veel geld in je zak opleveren als je bereid bent wat tijd te besteden aan het gebruik van je kabelstripper met de volgende tips!

Schone machine

De koperdraadstripper heeft weinig onderhoud nodig, wat geweldig is als je tijd wilt besparen. Dat gezegd hebbende, moet je nog steeds een punt maken om je draadknipper na elk gebruik op te ruimen. Net als elk ander gereedschap in je werkplaats, moet je ervoor zorgen dat de machine vrij is van vuil. Hoe schoner het is, hoe efficiënter het werkt en hoe langer het meegaat! Als je het hoogste rendement op je investering wilt behalen, is regelmatig schoonmaken een goede manier om te gaan.

Instructies

Veel koperdraadstrippermodellen lijken misschien erg op elkaar, maar het is toch belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen voordat je begint. Sommige modellen bevatten afzonderlijke onderdelen die nodig zijn voor verschillende draadmaten. Als je een model koopt, hoef je je niet bezig te houden met extra onderdelen om alleen verschillende maten te snijden. Zorg ervoor dat je precies weet wat wel en niet nodig is voordat je voor het eerst gaat strippen. 

Beperkingen

De meeste koperdraadstrippers kunnen de meeste draadtypes aan., hierbij kun je onder meer denken aan huisdraad, THNN, XHHW, rubberkoord, laskabel, oude doekisolatie, traykabel, Romex 1, Romex 2 en XLP aan. Andere modellen hebben allemaal een andere acceptabele draadlijst, dus zorg ervoor dat je weet wat er kan worden gesneden voordat je de machine koopt of gebruikt. Modellen die meer typen aankunnen, zullen over het algemeen beter zijn omdat je veel meer flexibiliteit zult hebben, wat betekent dat er meer potentieel is om geld te verdienen. 

Boormachine

Het goede nieuws is dat de meeste standaardboren kunnen worden gebruikt met je koperdraadstripper. Sommige modellen kunnen variaties hebben, dus zorg ervoor dat je de maatvereisten controleert voordat je de machine probeert te gebruiken. Je hoeft over het algemeen geen specifiek merk of model boor te bezitten, maar de kans is groot dat je boorkop wel een bepaalde grootte moet hebben. Als je een boormachine bezit, is de kans groot dat deze aan deze maatvereiste voldoet.

Vervangende onderdelen

De messen van de draadknipper worden soms bot of er moet een onderdeel worden vervangen. Zorg ervoor dat je precies weet waar je moet zijn voor dit soort artikelen. De website van de fabrikant van de kabelstripmachine zou deze informatie moeten verstrekken, zodat je niet ver hoeft te gaan om een bot mes te vervangen of een reparatie uit te voeren. Als deze informatie niet wordt verstrekt, kun je overwegen op zoek te gaan naar een ander model. 

advertentie
advertentie