Afbeelding
Oosters tapijt

Een oosters tapijt voor een sfeervol en duurzaam interieur!

23 april 2021 om 11:55 Partnercontent

Wonend in Nijkerk heeft u een prachtig stukje natuur om uw dorp. Er op uit in de natuur is heerlijk sinds we al een jaar binnen zitten en misschien wel een beetje zijn uitgekeken op ons interieur. Maar als het een dag regent trekt menig mens zich toch liever terug in zijn woning. Om ook hier een feestje van te maken, kunnen nieuwe meubels in huis geweldig helpen. En wat dacht u van een oosters tapijt? Nooit aan gedacht? Lees snel verder voor de top 5 redenen waarom u een Perzisch tapijt in huis moet hebben!

Oosterse tapijten worden al tientallen jaren vertegenwoordigd in de Nederlandse huis- en slaapkamers. Met de migratiestroom vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw kwam ook de liefde voor handgeknoopte tapijten naar Nederland. En de trend komt telkens weer terug. Een Perzisch tapijt is een warme en sfeervolle toevoeging aan uw interieur!

Waarom past een oosters tapijt ook in uw huis? We tellen de voordelen voor u op!

Denkt u bij een oosters tapijt aan een verstoft rood vloerkleed met duizelig veel details? Dan weet u niet wat de Perzische wereld u nog meer te bieden heeft! Er bestaan 1001 soorten Perzische tapijten, dus ook voor uw interieur is er een passend exemplaar beschikbaar. Van tapijten met een egale kleur tot tapijten met ontzettend creatieve en nauwkeurige details. De kleuren rood, blauw en beige komen vaak voor. Maar gaat u liever voor een vintage vloerkleed? Dan hebt u ook ruime keuze. Daarnaast hoeft een Perzisch tapijt niet perse 4 bij 5 meter te zijn, zoals u vaak ziet in overheidsinstanties. Ook tapijten van 1 meter bij 1 meter of 2 bij 3 meter zijn in diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Een duurzame keuze

Een Perzisch tapijt is daarnaast een super duurzame optie. Tegenwoordig is plastic: not done en moet alles duurzaam en uit de natuur komen. Een Perzisch tapijt voldoet al eeuwen lang aan deze eisen. Wat maakt een Perzisch tapijt dan zo duurzaam? We leggen het voor u uit.

Een Perzisch tapijt wordt gemaakt van duurzame materialen, deze komen uit de natuur en worden ook afgebroken in de natuur. Denk aan katoen, schapenwol en zijde. De kleuren van de tapijten worden gemaakt van planten, insecten en natuurlijke mineralen.

Met de hand gemaakt

Daarnaast wordt een Perzisch tapijt met de hand gemaakt, dit betekent dat er geen machine (en daarmee machinebouw) komt kijken. Het proces van katoen tot tapijt duurt soms tientallen jaren, waarin er iedere dag met bijzondere nauwkeurigheid en concentratie aan de kleine details gewerkt wordt. Er zit daarnaast een wereld van verhalen, symbolen en geschiedenis achter de details. Hiermee haalt u niet alleen iets moois maar ook iets bijzonders in huis.

Goed voor tweedehands gebruik

De laatste reden waarom Perzische tapijten zo duurzaam zijn is omdat ze heel erg lang meegaan. De katoen en wol die gebruikt wordt in ijzersterk en de manier waarop het met de handgemaakt wordt zorgt ervoor dat de tapijten gemiddeld zo’n 80 jaar meegaan. Maar er zijn ook diverse beroemde tapijten die al diverse eeuwen meegaan. Doordat er zolang van tapijten valt te genieten zijn ze ook ideaal voor tweedehands gebruik. Zo geniet niet u alleen, maar meerder mensen van dezelfde schoonheid die een Perzisch tapijt uitstraalt. Het is ideaal om uw Perzisch tapijt weer te verkopen omdat deze na het verstrijken van de jaren steeds, mits er geen slijtage in te vinden is, meer waard worden. Vooral als het kleed, door het vergaan van de planten en mineralen, zijn kleur verliest wordt hij interessant voor tapijthandelaren.

De sfeervolle toevoeging voor uw interieur!

En dan de laatste reden waarom een Perzisch tapijt een mooie toevoeging is aan uw interieur: betere akoestiek en sfeer. Wie een kale ruimte eenvoudig maar toch sfeervol wil maken doet zich goed er een Perzisch tapijt in te leggen. Deze zorgt allereerst voor betere akoestiek maar daarnaast ook voor een stukje subtiele sfeer. Hij ligt over het algemeen niet direct in het oog omdat het op de grond ligt, maar zal wel de nodige warmte uitstraling door kleuren, hoge pool en creativiteit van de details. Wilt u liever wel iedere dag naar het prachtige tapijt aan kijken, dan snappen wij dat helemaal! Wij raden u aan om het kleed niet teveel onder stoelen en banken te schuiven, of hem aan de muur te hangen. Zo blijft hij bovendien ook langer mooi!

Genoeg reden dus om eens na te denken over een prachtig Perzisch tapijt in uw huis! Want voorlopig zitten we nog wel binnen en een interieur om van te genieten is voor ieder goed. Een Perzisch tapijt brengt sfeer, laat zich iedere dag weer bewonderen en is de beste keuze voor wie ook in zijn interieur duurzaam en verantwoord wil zijn!

advertentie
advertentie