Afbeelding
Foto door form PxHere

Alle voordelen van jaloezieën

Partnercontent

Jaloezieën zijn prachtige raamdecoratie, ze hebben een speels maar ook luxe en chique uitstraling. Je kunt met deze raamdecoratie je woon- of slaapkamer een warm en gezellig beeld geven. Jaloezieën worden aangeboden van diverse materialen, in deze blog ga ik je meer vertellen over de functies en voordelen van jaloezieën.

De veelzijdigheid van jaloezieën

Jaloezieën hebben meerdere voordelen, je kunt ze makkelijk besturen en de horizontale lamellen kantelen. Hierdoor is het eenvoudig om je privacy en lichtinval te bepalen. Omdat jaloezieën van verschillende materialen worden gemaakt, zijn er vele mogelijkheden om deze te variëren met je interieur.

De drie verschillende materialen

Aluminium jaloezieën kunnen je woning een strakke en luxe stijl geven. Ze voegen echt wat toe aan je interieur maar spelen niet de overhand. Naast dat ze uiteraard erg functioneel zijn, hebben ze nog een ander groot voordeel. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig! Hierdoor kun je ze bijvoorbeeld gebruiken in de keuken of badkamer.

Net zoals de aluminium jaloezieën, zijn de pvc jaloezieën ook vochtbestendig. Wat de pvc jaloezieën zo bijzonder maakt is dat je er een echte houtlook aan kunt toevoegen door middel van een houtnerf. Zo zijn deze nauwelijks te onderscheiden van echt hout.

Dan bestaan er ook nog jaloezieën van hout. Deze zijn mooi afgewerkt met een keurig houten profiel. Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke maar ook klassieke uitstraling. Deze zijn goed te combineren met de rest van je interieur. In tegenstelling tot de aluminium- en pvc jaloezieën zijn de houten jaloezieën niet vochtbestendig. Je ziet deze daarom meestal in een woon- of slaapkamer.

Jaloezieën op kantoor? Geen probleem!

Ook op kantoor zijn de jaloezieën erg populair. Niet alleen hebben ze een speels effect, maar je kunt de jaloezieën ook juist een nette en chique uitstraling geven. Dit kan jou misschien meer rustgeven bij je werkplek. Ook als een klant of collega je kantoor binnenloopt wil je dat diegene hier een fijn en prettig gevoel heeft, hier speelt je raamdecoratie een grote rol in. Daarnaast kun je de jaloezieën eenvoudig kantelen waardoor jij geen last hebt van die felle zonnestralen die op je beeldscherm schijnen.

Jaloezieën zijn ook raamdecoratie die je eenvoudig kunt combineren. Je ziet ze in slaapkamers vaak gecombineerd met verduisterende gordijnen en in woonkamers met inbetween of vitrage gordijnen.

Jaloezieën zijn erg makkelijk schoon te houden, door ze af en toe even af te nemen met een plumeau of een vochtige doek, gaan ze nog langer mee.

advertentie
advertentie