Afbeelding
Shutterstock

Backlinks en linkbuilding uitbesteden

1 maart 2021 om 09:54 Partnercontent

Linkbuilding uitbesteden is waar bedrijven zich tegenwoordig vaak mee bezig houden. Dit komt omdat linkbuilding en het opbouwen van een goed linkprofiel een essentieel onderdeel is voor een bedrijf die veel actief is op het wereld wijde web. Goede backlinks en een natuurlijk linkprofiel zorgt ervoor dat een website beter gevonden kan worden in veel verschillende soorten zoekmachines. Hoe meer een bedrijf gevonden wordt, hoe meer mensen uiteindelijk de website zullen bezoeken. Hier kan veel positiefs uitgehaald worden. Hierbij kan er gedacht worden aan onder andere meer kans op potentiële klanten, want dit is uiteindelijk het doel van het hebben van een goed linkprofiel. Voor online actieve bedrijven is linkbuilding uitbesteden en het plaatsen van sterke backlinks dus erg belangrijk voor het opbouwen van een goed linkprofiel.

Linkprofiel gericht naar het buitenland

Als je als bedrijf zijnde bijvoorbeeld aan de grens van België of Duitsland gevestigd zit, is de interesse vanuit Nederlandse zoekmachines natuurlijk erg belangrijk, maar het bedrijf zit natuurlijk voor een reden dicht bij de grens. Interesse na de grens is ook een belangstelling bij het bedrijf, vooral online wilt het bedrijf aandacht trekken. Ook voor bedrijven in het binnenland die willen exporteren, of internationale aandacht willen bereiken, is een goed linkprofiel datgene wat er voor zorgt dat er uiteindelijk aandacht vanuit het buitenland komt. Linkbuilden is namelijk een wereldwijde dienst en zijn er erg veel andere SEO-specialisten in het buitenland te vinden. Als hier dus echt behoefte naar is, is dit een optie om te bekijken. Daarnaast zijn er veel SEO-specialisten in Nederland die ook gespecialiseerd zijn in het bouwen van een internationaal linkprofiel. Deze specialisten hebben van internationale backlinks specialisten in dienst die veel kennis hebben over linkbuilding in andere landen. Linkbuilding uitbesteden naar internationale SEO-specialisten is ook wat veel gedaan wordt door deze bedrijven.

Interne linkbuilding

Een ondergewaardeerde vorm van linkbuilding is interne linkbuilding. Interne linkbuilding is een techniek waar je als bedrijf weinig invloed op hebt. Zoals de naam van de SEO-techniek al zegt, wordt dit intern gedaan. Op je eigen website worden er dus veel verschillende soorten backlinks geplaatst. Een paar kleine voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Links in eigen webteksten
  • Links in aparte landingspagina’s
  • Eigen blognetwerk op site aanmaken

Interlinking is vooral een manier om de links in kwantiteit te verhogen. Omdat deze links namelijk van je eigen website afkomen, zijn deze helaas niet de allersterkste backlinks. Toch is intern linken niet zo zwak om geen effect te kunnen zien naast kwantiteit. Omdat intern linken gedaan kan worden zonder linkbuilding uitbesteden, en in de meeste gevallen al toegepast wordt door veel bedrijven zonder er bewust van te zijn, is intern linken een goede start naar het opzetten van een goed linkprofiel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie