Afbeelding
Foto door Roger Brown via Pexels

Bitcoin blijkt ook in Gelderland voor alle leeftijden, ook nu de koers weer stijgt!

20 januari 2021 om 07:05 Partnercontent

Uit data van SATOS, het best beoordeelde cryptocurrency handelsplatform van Europa, blijkt dat alle leeftijdscategorieën in Gelderland interesse hebben in Bitcoin! Van alle klanten uit Gelderland blijkt de grootste groep uit de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar. 

Dat de interesse in Bitcoin weer is gestegen zal wellicht niet als verrassing komen. De koers steeg onlangs namelijk flink en steeds meer mensen hebben het daarover. Wellicht heeft een vriend, familielid buurman inmiddels aangestipt dat de Bitcoin koers wederom record na record heeft verbroken en dat beweegt veel mensen om ook te gaan investeren. Het zijn vooral de mensen uit Gelderland van 25 tot 34 jaar die zich interesseren voor Bitcoin. Deze groep, die goed is voor zo’n 27% wordt gevolgd door de leeftijdscategorie 45 tot 54 jaar, die goed is voor zo’n 21%. Verder is de leeftijdscategorie 55 tot 64 jaar goed voor 18%, de categorie 65+ voor 13% en de categorie 18 tot 24 jaar goed voor 7%.

Een ware achtbaan

De Bitcoin koers dan. Aan het eind van 2017 kostte een hele Bitcoin ongeveer $20.000 en het sentiment kon niet beter. Niet lang daarna kelderde de koers echter en daarmee keerde tevens het sentiment; we zouden de koershoogtes van december 2017 nooit meer zien. Toch bleek vorige maand het tegendeel waar. Na drie jaar geduldig wachten wist Bitcoin het oude record te verpulveren en, sterker nog, flink te overstijgen. Het ging in 2019 namelijk hard. In het begin van 2019 handelde Bitcoin net boven de $7.100, maar in februari was dat al boven de $10.000. In maart 2019, toen het coronavirus zich snel verspreidde, kwam dat de koers van Bitcoin niet ten goede. Aangedreven door de paniek in de wereld kelderde de koers van Bitcoin tot net boven de $3.800. Maar, we verklappen vast, daar bleef de koers niet lang hangen.

De economie had en heeft het door het coronavirus zwaar. In een poging de economie op de been te houden werd er massaal geld bijgedrukt en zo werden verschillende financiële stimuli in het leven geroepen. Een van de gevolgen daarvan is dat economen vrezen voor significante inflatie, waarbij het geld dat we kennen - noem de euro en de Amerikaanse dollar - flink in waarde zal dalen. Steeds meer grote investeerders nemen kennis van de mogelijke inflatie en wenden zich daarom tot andere investeringsmogelijkheden. Grote bedrijven zoals Grayscale Investments of Square - van Twitter CEO Jack Dorsey, hebben hun oog laten vallen op Bitcoin. Het gevolg? De koers van Bitcoin steeg flink! Het vorige record van $20.000 werd vorige maand gebroken en op moment van schrijven handelt de koers zelfs boven de $39.000.

Investeren op de toekomst

Een hard groeiende groep mensen zal op de hoogte zijn van de koersstijgingen van Bitcoin, maar minder mensen weten waarom Bitcoin nu eigenlijk zo interessant is als investering. Een van de aspecten is hierboven al benoemd: Bitcoin is niet gevoelig voor inflatie. dit komt omdat er in het ontwerp van Bitcoin is vastgelegd dat er nooit meer dan 21 miljoen stuks in omloop zullen zijn. Er zullen nooit meer Bitcoins bijgemaakt kunnen worden en dat doet iets met de verhouding tussen vraag en aanbod. In de wetenschap dat niemand het aanbod kan vergroten is Bitcoin een aantrekkelijke investering!

Wat de toekomst gaat brengen voor de koers van Bitcoin weet natuurlijk niemand zeker. Wat wel duidelijk is, is dat de populariteit van Bitcoin hard aan het groeien is; zowel onder bedrijven als onder gewone investeerders. Daar komt nog eens bij dat de inflatie als resultaat van de recente economisch maatregelen nog komen. Hiermee wordt de kans dat Bitcoin nog meer waard gaat worden wellicht nog groter! 

Wie wilt investeren in Bitcoin moet natuurlijk eerst Bitcoin kopen. Dat kan eenvoudig in snel op het handelsplatform van SATOS!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie