Afbeelding
Sfeer creëren

Meer sfeer creëren in jouw souterrain woning? 4 handige tips

23 juli 2020 om 11:42 Partnercontent

Rolgordijnen of Duo rolgordijnenzijn nog steeds een grote favoriet dankzij een winnende combinatie van kwaliteit en flexibiliteit. Met eenvoudige en beproefde besturingssystemen die nu beschikbaar zijn in een reeks opties, waaronder geautomatiseerde functies, en een veel soorten stoffen om uit te kiezen, vind je de rolgordijnen die precies goed zijn voor je huis.

1. Waar moet ik op letten bij de keuze van rolgordijnen als ik wil dat mijn appartement  ruimer lijkt?

Bij de keuze van het rolgordijnen moet je ook rekening houden met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Donkere rolgordijnen maken de ruimte kleiner maar verduisteren beter. Hoe minder meubels er in een kamer staan, hoe lichter het lijkt. Grote, donkere meubels slokken letterlijk het beschikbare licht op.  Als je kleine kamers slim inricht met lichte duo rolgordijnen, kun je ze veel groter laten lijken. Stel daarom de juiste prioriteiten en maak optimaal gebruik van de beschikbare tinten rolgordijnen. Combineer stijlvolle stoffen met een reeks besturingssystemen om eigentijdse ontwerpen te creëren die er fantastisch uitzien en die jarenlang perfect zullen presteren.

2. Meer sfeer met spiegels en rolgordijnen

Spiegels zijn meesters van de illusie. Als je bijvoorbeeld een spiegel naast het raam of een lichtbron hangt, wordt het effect versterkt. Dit werkt bij voorkeur ook met meerdere spiegels. Staande spiegels zijn bijzonder geschikt, omdat ze gemakkelijk in de richting van de lichtbron kunnen worden gedraaid.

 3. Veilige opties voor rolgordijnen met kinderen in huis

De veiligheid van het kind is een kritiek punt, net als veel andere raamdecoratie, geldt dit ook bij rolgordijnen. Ze hebben dit probleem aangepakt met specifieke veiligheidsvoorzieningen, zoals kinderveilige spanners om het risico op wurging van de koorden te elimineren bij rolgordijnen. Of een upgrade naar Automatisering die volledig kinderveilig is.

4. Automatisering van rolgordijnen met handige snufjes

Gebruik een afstandsbediening of iPad/tablet/telefoon app om de rolgordijnen op en neer te bewegen. De automatisering kan hard-wired, draadloos of op batterijen werken. Of ontdek de mogelijkheid om duo rolgordijnen te bedienen met behulp van de geïntegreerde Somfy® RTS-technologie met stemactivering via de Somfy® Connexoon en IFTTT. Bekijk de downloads om te zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze geweldige technologie kunt gebruiken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie