Afbeelding
Badgoed

Zo houd je badgoed mooi

Partnercontent

Voor sommigen kan het een uitdaging zijn om badgoed mooi te houden. En meestal is hier ook niet veel over bekend, behalve dat je ze goed moet wassen, vaak op 60 graden. Na verloop van tijd is het een feit dat het badgoed minder mooi wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat moment zo lang mogelijk uitstelt? Wat kun je nog meer doen om ze zo mooi mogelijk te houden? Hieronder lees je een aantal tips.

Zachte handdoeken

Voor zachte handdoeken kun je ze het beste in de droger stoppen na het wassen. Hierdoor worden de vezels weer wat pluiziger en is dit veel aangenamer voor de huid. Mocht je juist van harde handdoeken houden, dan is het het beste om ze in de (buiten)lucht te laten drogen. 

Écht schoon

Je zal best alleen een scheut wasgoed bij de was doen, maar nog beter: voeg een scheut natuurazijn of schoonmaakazijn toe. Het zuur zorgt er namelijk voor dat zeepresten helemaal oplossen uit je handdoeken. En ook hierdoor worden ze wat zachter, azijn ontkalkt namelijk ook!

Was badgoed apart

Het beste is om badgoed apart te wassen. Als je dit combineert met gewone kleding, dan kan het zijn dat de handdoek beschadigt door ritsen bijvoorbeeld. Ook kun je handdoeken het beste op 60 graden wassen, en kunnen de meeste kledingstukken dit dan weer niet hebben. Als de handdoeken niet echt vies zijn, dan kunnen ze ook af en toe een wasbeurt van 40 graden hebben!

Sorteer op kleur

Dit deed je misschien al, zorg dat je je wasgoed sorteert op kleur om verkleuring te voorkomen. Licht bij licht, blauw bij blauw etc. Na verloop van tijd kun je wel wat meer mixen met elkaar, maar zeker de eerste paar keer is het goed om dit apart te doen omdat er nog weleens kleurstoffen vrij kunnen komen.

Deed jij al deze dingen al? Dan kan het zomaar zijn dat je heel lang met je badgoed doet! Het zijn wat tips die erg handig zijn en bovenal de leeftijd van het badgoed verlengen. Als je op zoek bent naar goede kwaliteit badgoed, dan kun je het beste een kijkje nemen op badgoed.com.

advertentie