Afbeelding
Spouwmuurisolatie

Stijgende interesse in spouwmuurisolatie

Partnercontent

Werkwijze

In het afgelopen jaar is er een stijgende interesse zichtbaar geworden voor het isoleren van een huis. Grote kans dat dit is ontstaan door de subsidie die ter beschikking is gesteld. Onder andere het isoleren van een bestaande spouwmuur is meerdere malen dit jaar al toegepast. Maar hoe werkt dit precies? Om van start te gaan zijn isolatiematerialen als glaswolvlokken, PUR schuim en polystyreen korrels onmisbaar. Welk materiaal het beste kan worden gebruikt, hangt uiteraard af van de specifieke situatie. Zodra hierin een keuze is gemaakt, wordt het materiaal via voorgeboorde openingen door de buitenmuur ingebracht. Houdt daarbij in de gaten dat er geen mortelresten overlopen tussen de binnen- en buitenmuren.

Vochtproblemen

Eén van de veel voorkomende problemen na een spouwmuur isolatie zijn vochtproblemen. Door het vocht in de woning kan door de aanwezigheid van de isolatie minder goed het huis verlaten. Dit is een resultaat van slechte ventilatie in het huis. Het kan hierbij helpen om regelmatig deuren en ramen open te houden. Ook kan het helpen om ventilatiesysteem aan te zetten in het huis. Ondanks dat het vochtprobleem een vervelende situatie kan geven, is het zeker te verhelpen door actie te ondernemen.

Warmte

Een bijkomend effect van spouwmuurisolatie is dat het een slimme verbetering is aan je huis. Dit komt omdat de warmte in koude dagen in je huis blijft, waardoor je uiteindelijk een lagere energierekening zal gaan hebben. Naast dat de warmte binnen blijft, heeft het ook voordelen voor in de zomer. Wanneer de hete zomer eraan komt, zorgt spouwmuurisolatie ook voor een verkoelend effect. De warmte zal niet snel via de geïsoleerde muren doordringen in je huis. Multifunctioneel dus!

Prijzen

Naast het is isoleren van een spouwmuren veel voordelen kan opleveren, is een spouwmuurisolatie veel goedkoper dan je denkt. Bij bijvoorbeeld een standaard hoekwoning kan het isoleren van spouwmuren uiteindelijk rond de 2.100 euro kosten. Dit houdt in dat je hiermee 700 euro per jaar zou kunnen besparen, mits je de isolatie door een erkend isolatiebedrijf laat uitvoeren. Zorgvuldigheid is namelijk uitermate belangrijk bij het isoleren van je huis. Naast dat je in de eerste instantie kosten kwijt bent, kun je binnen 3 jaar je investering al terugverdienen. Kortom, het kan zeker de moeite waard zijn om een offerte te laten maken door een isolatiebedrijf. Zeker wanneer je niet beschikt over de kennis en vakmanschap van het isoleren van een oud huis dat toe is aan renovatie.

advertentie