Afbeelding
School rugzak

Hoe groot mag een school rugzak zijn?

9 april 2020 om 11:29 Partnercontent

Een nieuwe agenda en vers gekafte boeken en natuurlijk je rugzak. Zo begin je fris aan het nieuwe schooljaar. Zonder een goede schoolrugzak kun je niet. Maar wat is een goede rugzak? Je wilt een hip exemplaar en tegelijk is het ook belangrijk dat je boekentas het juiste formaat heeft. Maar hoe groot moet een schooltas nu eigenlijk zijn? De grootte van je rugzak heeft niet alleen te maken met hoe groot jij of je kind is maar ook met wat je mee wilt nemen. Heb je een tablet of laptop nodig voor school? Fiets je heen en weer naar school en wil je je tas ook voor andere doeleinden gebruiken. 

Wij zetten de verschillende opties qua grootte van rugzakken op een rij, geven je tips en de top 3 per categorie. 

Compact op weg
Neem jij je boeken niet mee naar huis maar gooi je ze direct in je kluisje? Of maak je vaker gebruik van een tablet dan van boeken? Dan is een kleinere rugzak een goede keuze. Aan een tas met een inhoud tot 20 liter heb je dan meer dan genoeg ruimte. 
TIP: Maak je gebruik van een tablet of kleine laptop? Kies dan een model met een tablet- of laptopvak om krassen te voorkomen. 

Top 3 compacte rugzakken:

  • Herschel rugzak staan bekend om grote en ruime tassen, maar inmiddels produceert het merk ook kleinere varianten van deze iconische rugzakken. De Herschel Nova Mini is hier een goed voorbeeld van. De tas heeft maar een inhoud van 9 liter, maar biedt door het slimme design verrassend veel ruimte. De tas is er in een diversiteit aan kleuren maar ook in een prachtige Winter Flora/Vintage Floral/Polkadot
  • De City Mid-Volume heeft een mooi vierkant ontwerp en wordt gesloten door middel van een magneet onder de gesp. Met zijn 14 liter inhoud is het een mooi tussenmaatje. Ook deze tas is er in meerdere modieuze kleuren
  • Geliefd als schooltas is de Little America Mid-Volume. Een handige rugzak met een 13inch laptopvak in een stoere look. De tas is makkelijk af te sluiten door het stevige trekkoord en de flap. 

Voor lange schooldagen
Maak je lange dagen op school of heb je veel verschillende vakken? Dan weet je dat je vaak meer meeneemt dan je denkt. Een degelijke rugzak met een inhoud van rond de 25 liter is dan het meest geschikt voor jou. Voor rugtassen is dit trouwens ook het meest voorkomende formaat. Deze tassen hebben genoeg ruimte, maar zijn niet groter dan echt nodig is. 
TIP: Het is handig als een schooltas meerdere vakjes heeft, zodat je je spullen overzichtelijk meeneemt.
 

Top 3 medium size rugzakken:

  • Een klassieker onder de tassen; dat is de Heritage rugzak. Als schooltas is deze rugzak bijzonder geschikt omdat er veel ruimte in zit (21,5 liter) en daarnaast een extra vak heeft voor een laptop van 15 inch
  •  Deze uitvoering van de Classic X-Large is ook een goede illustratie van een mooie tas waarin veel spullen passen. Deze rugzak heeft onder andere een vak waar een laptop van 15 inch in past
  • Nog een klassieker onder de schooltassen is de vertrouwde Eastpak rugzak  Padded Pak’r. Met een inhoud van 24 liter is deze tas een fijne tussenmaat en daardoor al jaren geliefd bij tieners. 

Groot, groter, groots
Neem je graag alles mee naar school of staat er ook nog een paar uur gym op het rooster? Dan kies je misschien liever voor een grote rugzak. Let hierbij wel goed op je rug. Een borstband en gewatteerde schouderbanden zijn dan geen overbodige luxe en zorgen ervoor dat je de rugzak comfortabel draagt. 
TIP: Als je rugzak zwaar is, is het echt belangrijk dat je rugtas lekker zit. Kies voor extra comfort een schooltas met gewatteerde schouderbanden en een heup- of borstband.

Top 3 grote rugzakken:

  • Nieuw is de Herschel Athletics serie die zich kenmerkt zich door sportieve designs, draagcomfort en veel ruimte. Dankzij de vele verschillende extra vakjes kun je alle spullen perfect opbergen. Een ideale tas voor naar school, sport of werk. De Athletic tas heeft een inhoud van 30 liter 
  • Een grote maar ook super veilige rugzak is de Bobby Duffle Anti-theft Backpack. In deze tas past onder meer een 17 inch laptop, terwijl je er ook nog een tablet van 12,9 inch kwijt kunt. Daarnaast blijft er genoeg ruimte over voor al je andere spullen. 
  • De Herschel Travel Backpack, de naam zegt het eigenlijk al, is een grote rugzak met veel ruimte. Naast een vak voor 15 inch laptop heeft deze tas ook veel vakjes om alles toch overzichtelijk op te bergen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie