Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Corona gaat voor echtscheidingen zorgen

31 maart 2020 om 08:00 Partnercontent

Dit nieuwe bestaan is een snelkookpan voor stelletjes. Enerzijds verwacht men een geboortegolf en anderzijds echtscheidingen. Door het coronavirus neemt men grote beslissingen meldt het AD.

Samen in hetzelfde schuitje
Ineens zit je samen op de bank, ben je samen aan het werk en doe je letterlijk alles samen. Voor de meeste stelletjes is dit al meer dan twee weken het geval. En het kan nog best een tijd gaan duren. De gevolgen zijn daar soms al zichtbaar van. Pas op dat je hier niet te negatief over bent. Sommige activiteiten zijn gewoonweg niet meer te doen. Je bent alleen met het gezin, jouw man, vrouw, vriend of vriendin. Een relatietest waar wij niet op hadden gerekend. Ook in het verleden blijkt dat crisissen voor relatiestress zorgen. Het komt de liefde ten goede wanneer het goed zit of kan het einde van een relatie betekenen.

Kijk uit voor frustratie
Het is vrij eenvoudig om gefrustreerd te raken. Kijk je op een negatieve manier naar deze crisis? Dan zie je dat er heel veel niet mogelijk is. Buig gefrustreerde momenten om naar iets positiefs. Neem er de tijd voor om samen op te ruimen, doe een online cursus of wees blij dat je een keertje ongestoord door mag werken. Zijn jullie samen met de kinderen? Ook dit kan moeilijkheden met jouw partner opleveren. Alles lijkt groter dan het is. Het is belangrijk om realistisch te zijn. Geniet van de tijd die je samen hebt, voor je weet is het voorbij.

In 1989 vond er een orkaan plaats in de Verenigde Staten. Wetenschappers hebben later onderzocht of dit invloed had op liefdesrelaties. Wat bleek? Er waren 9 maanden later veel meer geboortes én meer scheidingen. De verwachting is dat dit na deze coronacrisis niet anders zal zijn. Waak er samen voor dat je sterker uit deze lastige tijd komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie