Afbeelding
Private lease

Waarom je wel of juist niet moet kiezen voor private lease in Nijkerk

3 maart 2020 om 12:46 Partnercontent

We zien het steeds vaker in en buiten Nijkerk: als particulier een auto leasen is flink in opkomst in Nederland. In 2018 reden maar liefst 150.000 Nederlanders in een private-leaseauto. Dat lijkt misschien in eerste instantie niet veel, maar kijken we naar vier jaar eerder dan waren dit er nog maar 17.000 die als particulier aan autolease deden. Ook in Nijkerk vind je verschillende autobedrijven waar je terecht kunt voor het leasen van een auto. Maar voordat je de stap neemt om een auto te leasen, is het goed om te weten wat de voordelen en nadelen van private lease eigenlijk zijn. En wat houdt private lease eigenlijk exact in? We zochten het voor je uit in onderstaand artikel.

Wat is private lease precies?
Grote kans dat je al eens hebt gehoord van de term 'private lease'. Op verschillende plekken in Nederland, ook in Nijkerk, kun je terecht voor het leasen van een auto voor particulier gebruik. Dit houdt in dat je voor een vast bedrag per maand gebruik mag maken van een leaseauto. Je huurt als het ware een auto voor een langere tijd, omdat de auto niet je bezit is of wordt. In eerste instantie zagen we dit concept voornamelijk terug bij bedrijven in Nederland. Zij konden met behulp van autolease hun medewerkers een interessant aanbod doen voor het hebben van een auto van de zaak.

Anno 2019 zien we het juist steeds vaker dat ook particulieren kiezen voor het leasen van een auto. Dat komt omdat er zoveel voordelen te vinden zijn aan het leasen van een auto in Nijkerk en op andere plekken in Nederland. Je gaat een contract aan van een bepaalde tijd waarna de auto weer teruggegeven wordt aan de leasemaatschappij. Hierbij hoef je als particulier zelf niets te regelen, omdat alles in het maandcontract wordt meegenomen. Het enige dat je extra hoeft te betalen, buiten het maandbedrag om, is de benzine die je verbruikt.

Voordelen van private lease in Nijkerk
Er zijn behoorlijk wat voordelen te vinden wanneer je besluit om voor een private-leaseauto te gaan. Heb je eenmaal een betrouwbaar bedrijf in Nijkerk gevonden waar dit mogelijk is, dan kun je beginnen met het genieten van die voordelen. De grootste reden dat particulieren kiezen voor private lease is omdat het een goedkope optie is voor het kunnen gebruiken van een vaste auto. Het is voor de meeste mensen namelijk een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Daarnaast heb je met private lease een beter inzicht in wat je daadwerkelijk kwijt bent aan je autokosten per maand. In het maandbedrag dat je moet betalen zitten namelijk alle kosten behalve de kosten voor benzine en eventuele boetes.

Alle extra kosten worden betaald door het leasebedrijf. Je hebt dus geen gedoe met geld wanneer er een keer iets gebeurt met de auto. Ook mooi meegenomen is het feit dat je met een leaseauto betaalbaar kunt kiezen voor het rijden in een nieuwe auto. Dit is voor veel mensen onmogelijk wanneer ze zo'n auto helemaal nieuw zouden moeten kopen. Tot slot kun je ook kiezen voor het leasen van een elektrische auto voor privégebruik. Het aantal laadpalen in Nijkerk is dit jaar verhoogd, waardoor de keuze voor een elektrische leaseauto wellicht interessant is.

Nadelen van private leasen van auto
Naast de voordelen van private lease zijn er enkele nadelen te vinden. Het is altijd goed om meerdere kanten te bekijken zodat je een goed overwogen beslissing kunt maken. Een van de nadelen is dat private lease goedkoop is, maar dat het niet de meest goedkope manier van autorijden is. Met een tweedehands auto kun je namelijk al een stuk goedkoper uit zijn, helemaal wanneer het je niet uitmaakt of dat een oude auto betreft. Daarnaast kan het hebben van een leaseauto voor privégebruik invloed hebben op het afsluiten van een hypotheek. Een bank brengt namelijk vaak 65% van het bedrag dat je per maand betaalt voor de leaseauto in mindering op de woonlasten die je per maand hebt. Dat bedrag kan dus flink oplopen.

Ook is het leasen van een auto niet aan te raden voor mensen die maar weinig gebruik maken van een auto. In dat geval is zo'n private-leaseauto in verhouding veel duurder dan bijvoorbeeld een tweedehands exemplaar. Dit betekent ook dat wanneer je veel rijdt zo'n leaseauto wel weer heel aantrekkelijk is. Juist omdat je niets extra hoeft te betalen voor onderhoud en dergelijke is een private-leaseauto voor dagelijkse autoritjes voordeliger en dus aantrekkelijk. Kortom: bekijk voor jezelf of de voordelen interessanter zijn dan de nadelen of andersom. Alleen op die manier weet je of een auto leasen in Nijkerk voor jou aan te raden is of niet.

Dit artikel wordt aangeboden door een externe redactie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie