Afbeelding
Kapotte auto

Zo kun je zelf de accu van je auto opladen

Partnercontent

Als je auto niet meer start dan is natuurlijk onwijs vervelend, want het komt nooit op een goed moment. Overigens is er eigenlijk helemaal geen goed moment voor een kapotte auto, daar kunnen we het allemaal wel eens over zijn. Een oorzaak van het niet meer starten van je auto is een lege accu, wat de beste kan overkomen. Mogelijk heb je dan een nieuwe accu nodig, hiervoor kun je op de site van www.autodoc.nl kijken.

Het is niet altijd zo dat je de accu moet vervangen, vaak kun je het namelijk opladen. Dit valt in principe zelf te doen, maar dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Als je weinig verstand hebt van auto's dan is aanbevolen om een accu op te laten laden door een specialist. Als je alsnog wilt proberen om de accu van je auto zelf op te laden dan kun je meerdere methoden gebruiken. Bij methode 1 laad je de accu op met behulp van een auto acculader, al moet deze logischerwijs wel goed zijn. Bovendien valt deze wijze alleen te gebruiken als je veel tijd hebt. Dit heb je nodig voor het opladen, maar ook voor het voorbereiden. De acculader moet natuurlijk ook bij jouw auto passen, anders zal het niet gaan werken. Over het algemeen kun je de accu in de auto laten zitten, maar in sommige gevallen moet je het uit het voertuig halen. Voordat je begint met het opladen is het verstandig om de gebruiksaanwijzing van zowel de accu als de lader te lezen.

De tweede methode dient eigenlijk alleen gebruikt te worden als je in een noodsituatie zit. Bij deze wijze start je de accu namelijk met startkabels. Je kunt de kabels bijvoorbeeld gebruiken als de auto er langs de weg mee stopt. De startkabels zijn bedoeld om de accu een stroomboost te geven zodat de auto kan starten. Natuurlijk is dit ook niet zonder gevaren. Als je een auto start met zulke kabels dan kan er namelijk piekspanning ontstaan. Dit kan de elektronica in je vierwieler beschadigen terwijl het niet gerepareerd kan worden. 

advertentie