Afbeelding
Internet en interactieve tv

Internet en interactieve tv in Nijkerk, wat te kiezen?

Partnercontent

Veel Nijkerkers zitten al jaren bij dezelfde provider, dan wordt het wel eens tijd verder te kijken. Keuze genoeg zou je zeggen in Nijkerk met al die glasvezelaansluitingen, maar waar moet je precies op letten bij de keuze voor een nieuw internet en tv-abonnement?

Net als omliggende plaatsen zoals Putten, Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort is Nijkerk bijna compleet voorzien van glasvezel. Dat is elders in het land wel anders. Wat dat betreft dus niets te klagen over internetsnelheid en keuze uit providers. Toch houden veel Nijkerkers het al jaren bij dezelfde provider. Waarschijnlijk de provider waar zij voor hebben gekozen toen glasvezel werd aangelegd. Vele jaren en daarmee prijsverhogingen later wordt het tijd om eens verder te kijken of over diezelfde glasvezelverbinding niet eens wat goedkopers én beters geleverd kan worden.

De verschillen bij glasvezelabonnementen zitten hem niet in de internetverbinding. Bij iedere provider krijg je een ander modem geleverd uiteraard, maar in de praktijk komt dit allemaal op hetzelfde neer qua aansluitmogelijkheden en Wifi-netwerk. Provider XS4ALL is hierop een uitzondering, zij leveren een FRITZ!Box modem mee die voor de intensieve internetgebruikers wat beter en uitgebreider instelbaar is. Wil je echter gewoon werkend internet zonder te veel gedoe, dan heb je hier als consument echter verder weinig aan. Voor de beste Wifi-dekking zijn de standaard modems die je van de provider ontvangt echter altijd onvoldoende. Providers NLE en XS4ALL leveren bijvoorbeeld standaard een Wifi- versterker mee, dit scheelt al wat. Zeker in nieuwbouwwoningen is het advies altijd even verder te kijken dan alleen de standaard Wifi-verbinding van de provider. Een Mesh-netwerk of meerdere (bedrade) access points in huis is zeker aan te raden voor de beste Wifi- dekking.

Kijk je naar interactieve tv, dan worden de verschillen tussen providers een stuk duidelijker. Het loont dit altijd goed te vergelijken en goed te kijken wat nu werkelijk de wensen zijn m.b.t. tv kijken. Neem je nog programma's op of kijk je ze liever terug met Replay TV of Programma Gemist? Wil je meerdere ontvangers in huis, of wil je juist kijken naar specifieke zenders zoals FOX Sports of Ziggo Sport? Al deze wensen kun je op een goede vergelijkingssite kwijt zodat de juiste pakketten voor jou naar voren komen. Vaak staan deze vervolgens gesorteerd op prijs. Vergelijk dat dan eens met wat je nu maandelijks betaalt. Grote kans dat het per maand 5 tot 10 goedkoper kan.

Ook bij vast bellen zijn verschillen te ontdekken, als je dit überhaupt nog gebruikt. Het starttarief en de prijs per minuut worden door de grote providers stilletjes jaarlijks opgehoogd met 1 cent, daardoor betaal je nu bij een aantal providers al 14 cent per minuut. Vergelijk je dat met een mobiel abonnement, dan is dat natuurlijk enorm duur. Daarom loont het zeker om te kijken of je je vaste lijn wel moet behouden of dat je gewoon onbeperkt mobiel gaat bellen. In veel gevallen is dat namelijk de goedkopere optie. Wil je toch de vaste lijn blijven gebruiken en je belt veel? Vergelijk dan de tarieven voor de onbeperkt-bellen bundels goed. Zeker ook wanneer je vaak naar het buitenland belt.

advertentie