Afbeelding
Unsplash

Aankomende activiteiten in 2B Paashuis: ‘Samen eten werkt heel verbindend’

24 augustus 2022 om 16:57 Overig Deel je nieuws

Buurthuis 2B Paashuis organiseert de komende tijd weer veel activiteiten voor bewoners van de wijk Paasbos. Er is ruime keus voor jong en oud. Het doel: dat buurtgenoten elkaar op een laagdrempelige manier beter leren kennen. Coördinator Els Blankesteijn: “Het is heel fijn dat er nu weer veel meer mogelijk is dan vorig jaar, toen we vanwege corona veel activiteiten moesten laten vallen.”

De activiteiten – waarvan deelname vaak gratis is of maar een paar euro kost – zijn heel divers. Els: “Verschillende enthousiaste vrijwilligers komen regelmatig workshops geven. Zo kun je je opgeven voor creatieve workshops als sieraden maken, schilderen of kaarten maken. Ook organiseren we spelletjesmiddagen, kunnen buurtbewoners komen klaverjassen en is er binnenkort weer een kinderbingo.” Ook jongeren zijn van harte welkom in 2B Paashuis. “De regelmatige jongerenavonden zijn doorgaans een groot succes. De jongeren helpen zelf mee om de avonden te organiseren. We doen veel met sport en spel en natuurlijk krijgen ze ook lekker eten en drinken.” Samen eten en drinken kan ook tijdens de buurtmaaltijden en het pannenkoekenuurtje voor kinderen. “Het werkt heel verbindend om samen aan tafel te gaan. Daarom zijn de maaltijden vaste activiteiten die we vaak terug laten komen in het programma.”

Aankomende activiteiten worden kenbaar gemaakt op de Facebookpagina en de website van 2B Paashuis. Els: “Op onze website www.paashuisnijkerk.nl vind je in de agenda een overzicht van al onze activiteiten. Je vindt daar alle informatie die je nodig hebt.” Het aanmelden voor de activiteiten is heel eenvoudig. “Dat kan ook allemaal via onze site!” Els moedigt buurtbewoners aan om ook zelf met ideeën voor activiteiten te komen. “We staan zeker open voor nieuwe ideeën. Er is in 2B Paashuis veel meer mogelijk dan je denkt. Dus loop gerust binnen als je zelf een leuk idee voor een nieuwe activiteit hebt. 2B Paashuis is van en voor iedereen die in Paasbos woont!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie