Inge de Vries brengt fantasyroman uit: ‘Het idee ontstond door een droom van mijn man’

4 jan, 08:00 Overig
Eigen foto
Afbeelding

NIJKERK De debuutroman van Inge de Vries genaamd ‘Schaduw van de lahr’ is 17 december verschenen. Daarmee is een langgekoesterde droom werkelijkheid geworden. Letterlijk, want het verhaal is geïnspireerd op een droom van haar man, gitarist en gitaardocent  in Nijkerk, Melcher de Vries. De nieuwe roman telt 613 bladzijden en dompelt de lezer onder in een historische wereld vol adembenemende landschappen, krachtige symboliek en een vleugje magie.

Inge de Vries (1988) woont met haar man Melcher en haar twee kinderen in MeppelMelcher de Vries is geen onbekende in Nijkerk. Hij is een bekend gitarist en oprichter van Gitaarschool Rollocastle in Nijkerk, waar hij twee dagen per week les geeft. 

Als kind was Inge al dol op lezen en het schrijven van verhalen. Ook muziek was voor haar een grote passie en ze besloot daarom aan het conservatorium klassieke muziek te gaan studeren. Na haar studie werkte ze als docent hobo en als muziekdocent op diverse scholen en ze speelt ook in een symfonieorkest. Daarnaast houdt ze zich ook bezig met het schrijven van persberichten, brochures en webartikelen voor Scala Centrum voor de Kunsten.