Afbeelding
Foto: Pixabay

Politieke vragen over sluiting GGD-testlocatie Hart van Holland

1 december 2021 om 16:28 Overig

NIJKERK De fractie van De Lokale Partij heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de sluiting van de coronatestlocatie in Hart van Holland. Ries van Elteren vraagt zich af of het college op de hoogte was van de sluiting per 1 december en wat de redenen zijn voor deze sluiting. Zijn partij is van mening dat er in de gemeente een testlocatie moet zijn voor Covid-19 en vraagt of het college die mening deelt.

Vooral voor senioren en mensen die minder mobiel zijn is het, zo vindt Van Elteren, erg lastig, zo niet onmogelijk om zich te laten testen op een locatie buiten Nijkerk. Zeker wanneer er een kans bestaat op een mogelijke besmetting. Ook hier wil hij weten of het college zijn standpunt deelt. 

Van Elteren wil ook weten of het college stappen heeft ondernomen om de sluiting van de locatie tegen te gaan en welke stappen dat eventueel zijn geweest. Hij vraagt het college actie te ondernemen om de locatie per direct te laten heropenen. Het college moet, zo is zijn mening, in ieder geval al het mogelijke doen om binnen de grenzen van de gemeente een testlocatie te realiseren.

Door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie