Diverse ondernemers uit de regio zijn deel van de samenwerking
Diverse ondernemers uit de regio zijn deel van de samenwerking Stichting Omhoog / Stichting de Ontmoeting

McDonald’s Nijkerk onderdeel van samenwerking met Stichting Omhoog

12 april 2021 om 12:43 Overig

NIJKERK De Nijkerkse McDonald’s is deel van een samenwerkingsverband met Stichting Omhoog. Deze Ermelose stichting start het project ‘Traject naar werk’ in samenwerking met het Deltion College, het UWV, regionale horecabedrijven en diverse gemeenten in de regio Noord-Veluwe. 

Het doel van het project is om vanaf september 2021 jaarlijks minimaal twintig mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan in de horeca te helpen. Het project wordt financieel ondersteund door gemeentes, provincie, overheid, UWV en lokale fondsen.

CORONA ,,Helaas is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden dat bestaande trajecten voor mensen met een indicatie vanuit de participatiewet, WMO, Wajong en andere instanties onvoldoende werken. Door de coronacrisis is de kans op werk voor deze doelgroep nog kleiner”, verklaart Stichting Omhoog. 

BEHOEFTE Niet alleen de deelnemers zullen baat hebben bij het project, ook de horecasector zelf. ,,Als de horeca weer open mag, is de verwachting dat er binnen twee jaar weer een enorme behoefte zal zijn aan horecapersoneel. Dan zullen de eerste deelnemers uit dit project uitstromen en beschikbaar zijn om de vraag naar gekwalificeerd personeel in te vullen”, aldus de stichting. 

Traject naar werk biedt deelnemers een vaste coach die helpt zoeken naar diens ,,succesvolste leermethodiek”. Hierdoor behaalt een deelnemer naast praktijkervaring ook een mbo niveau 4-diploma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie