Volière aan de rand van de tuin
Volière aan de rand van de tuin NBvV

samen met de nbvv haal je meer uit je vogels

Overig Deel je nieuws

Nu we met elkaar gedwongen worden om meer tijd thuis door te brengen, herontdekken we het waardevolle gezelschap van dieren. Honden, cavia’s maar ook het houden van kooi- en volièrevogels staat in de belangstelling.

Met name de gezelschapsvolières winnen aan populariteit. In de tuin of als kamervolière binnen. Je haalt exotische natuur in huis, waarvan de verzorging structuur geeft aan je dag.

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) kan voor jou als beginnend of meer ervaren vogelliefhebber veel betekenen. Voor een bescheiden bedrag word je lid van de vogelvereniging in Nijkerk of in de regio. Je wordt automatisch lid van de bond en je ontvangt maandelijks het informatieve magazine Onze Vogels.

Lidmaatschap heeft voordelen. Daar zitten de mensen die jou als toekomstig eigenaar van een volière verder kunnen helpen. Want bij succesvol en mét oog voor dierenwelzijn vogels houden, komt wel het een en ander kijken. 

Advies bij het bouwen van een volière, die je zo mooi kunt maken als je maar wilt. De Facebookgroep “Volière Vogelhouders” staat vol met mooie voorbeelden.

Advies is ook belangrijk bij wélke vogels je wilt gaan houden. In een gezelschapsvolière kun je niet alles zo maar bij elkaar zetten. Als lid van een vogelvereniging leer je mensen kennen van wie je voor sportieve prijzen vogels kunt kopen. Mensen waar je terecht kunt voor raad en daad als het even niet lukt met de vogels.

Zij weten hoe je de vogels het beste verzorgt zodat zij niets te kort komen. Sommige vogelsoorten moeten van de overheid geringd worden, ook daar kunnen de mensen van de vereniging bij helpen. Ze bestellen zelfs de ringen voor je.

Word je lid, dan kun je leerzame en gezellige verenigingsavonden bezoeken, daar komen ter zake kundige sprekers en wissel je met andere liefhebbers ervaringen uit. Je kunt de jaarlijkse tentoonstelling van de vereniging bezoeken en wie weet doe jij over een paar jaar met je zelfgekweekte vogels mee aan zo’n tentoonstelling!

Een volière met vogels kan gewoon leuk zijn en wie zich erin verdiept ontdekt dat vogels houden een wereld op zich is.
Het mooie van vogels houden is dat je dat zo serieus kunt doen als bij jou past, maar hoe je het ook doet: bij de bond zit je altijd goed.
Bezoek ook eens onze website: www.nbvv.nl en www.devogelvriendnijkerk.nl.
De NBvV zijn wij samen en samen haal je meer plezier uit je vogels!

6 hoekige volière
advertentie
advertentie