Opening Kinderboekenweek
Opening Kinderboekenweek KInderzwerfboek

Opening Kinderboekenweek bij Kindcentrum Holk

2 oktober 2019 om 11:49 Overig Deel je nieuws

Op woensdagmorgen 2 oktober is tijdens de start van de Kinderboekenweek een Kinderzwerfboekstation bij Kindcentrum Holk in Nijkerk geplaatst. De leerlingen maakten samen met Meester Douwe een wereldreis op de fiets. Dansende Chinezen, stoere Hollandse boeren op klompen, Mexicanen en zelfs mummies uit Egypte!

Aan het eind van deze wereldreis stond er ook nog een bijzonder kastje op school; een kastje gevuld met zwerfboeken. Boeken voor alle kinderen om te lezen, mee te nemen en weer verder te laten zwerven.

Het principe is dat kinderen van de school oude boeken van thuis meenemen, en vervolgens in de kast plaatsen en zelf ook weer andere boeken uit de kast kunnen meenemen. Het is eigenlijk een soort bibliotheek.

De Kinderzwerfboekstations zijn gemaakt door Accent Praktijkonderwijs, waarna de huisjes door de schildersvakopleiding in Amersfoort van de herkenbare kleuren zijn voorzien. De leerlingen hebben dit gedaan in het kader van hun opleiding. Rotary Club Nijkerk heeft financieel bijgedragen aan de totstandkoming van deze huisjes.

Op diverse plekken in Nijkerk zijn Kinderzwerfboekstations te vinden waar iedereen zwerfboeken kan brengen, maar ook gewoon boeken kunnen meepakken om te lezen.

 

Hoe werkt het?

Het systeem van Kinderzwerfboek is dat er boeken beschikbaar zijn die gaan zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers en bijvoorbeeld winkels. Door middel van een zwerfboeksticker waar een code op geschreven wordt kun je een zwerfboek zelfs helemaal volgen op zijn reis, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

 De initiatiefnemers van Kinderzwerfboek Regio Nijkerk roepen iedereen dan ook op om eens een kijkje te nemen bij een van de Kinderzwerfboekstations in onze regio, of om de kasten te vullen met kinderboeken die een tweede leven verdienen zodat andere kinderen er weer van kunnen genieten! Waar de zwerfboekstations momenteel allemaal al staan, is te vinden op de site van Kinderzwerfboek.

 

Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.kinderzwerfboek.nl/

Of volg ons op FB https://www.facebook.com/kzbregionijkerk/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie