Afbeelding
Stad Nijkerk

Pooltje

30 november 2022 om 16:00 Opinie Column

De wintereditie van het wereldkampioenschap voetbal leeft (tot nu toe) minder dan we gewend zijn. In elk geval zien we veel minder oranje in het Nijkerkse straatbeeld. Zelfs op adressen waar doorgaans groots wordt uitgepakt in de aankleding strijden kerstversiering en oranjeprullaria nu om voorrang. Spot je onze driekleur nog wel, dan hangt die hoogstwaarschijnlijk ondersteboven. Maar dat is iets voor een andere keer. Evenmin wil ik het hier op dit moment hebben over corruptie, arbeidsomstandigheden, mensenrechtenschendingen of censuur. 

Spot je onze driekleur nog wel, dan hangt die hoogstwaarschijnlijk ondersteboven

Want er is ook iets aan dit WK dat ik wél herken van zomerse edities en dat zijn de WK-pools. Weddenschappen waarin leken en kenners strijden om de wedstrijduitslagen en het verloop van het toernooi als beste te voorspellen. Mijn ervaring is dat deelname aan zo’n pool ook je betrokkenheid bij het toernooi zelf vergroot. Ineens kijk je niet meer alleen als liefhebber naar de duels, je kijkt óók voor je persoonlijke resultaat. Komt je voorspelling uit? Wat voorspelt de rest? Stijg je op de ranglijst? Maak je kans op de eindoverwinning? Houd dat beeld even vast, want we schakelen over op iets heel anders.

Komt je voorspelling uit? Wat voorspelt de rest?

Iedere keer als ik langs het gapende gat tegenover de Mooiste Toren van Nederland rijd, schrik ik. Het is zo ontzettend zonde dat op dit braakliggende terrein wel de sloophamer is geweest, maar er nog geen schop in de grond kan of mag. Steeds neem ik me dan voor weer eens in dit hoofdpijndossier te duiken en uit te zoeken of er al nieuws is. Door kranten en nieuwssites erop na te slaan of misschien het stadhuis te bellen om wat vragen te stellen. Ik heb wel even vlotjes online gezocht, maar besluit er geen diepgravende journalistieke speurtocht van te maken. Liever werp ik hier gewoon even de vraag op: waarom duurt het zo lang? Nijkerk snakt naar woningbouw, de bende aan de Torenstraat ontsiert de binnenstad en daar komt nog eens bij dat alles met de dag duurder wordt. Waarom blijft het zo oorverdovend stil?

Waarom blijft het zo oorverdovend stil?

Misschien moeten we er een pooltje tegenaan gooien. Wie voorspelt de juiste datum waarop er witte rook is? Wie weet precies wanneer de bouw van het project ‘Wonen bij de toren’ eindelijk van start gaat en hoeveel eindtoernooien Europees of wereldwijd voetbal we nog gaan meemaken voor de eerste bewoner er zijn intrek in neemt? Als het gokken in een pool de betrokkenheid van leken kan vergroten, dan werkt dat hopelijk ook voor de partij die de sleutel tot een oplossing voor dit dossier in handen heeft.

Nelleke den Besten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie