'Hoogbouw moet wel passen bij de maat en schaal van Nijkerk en Hoevelaken.'
'Hoogbouw moet wel passen bij de maat en schaal van Nijkerk en Hoevelaken.' Stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe

Petitie: ‘Geen Manhattan aan de vaart en naast beide stations’

2 november 2022 om 09:00 Opinie

NIJKERK De stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe heeft, mede namens Stichting Stadsgezicht Nijkerk, een petitie in het leven geroepen om te protesteren tegen de plannen van de gemeente Nijkerk voor hoogbouw. Dit na een eerdere protestbrief die de Stad Nijkerk ook afdrukte.

Beide stichtingen roepen daarom inwoners op om naar de commissievergadering van donderdag 10 november in het Stadhuis te komen (20.00 uur) en hun stem te laten horen via www.petities.nl.

De gemeenteraad werd in een concept-omgevingsvisie op 6 oktober voorgesteld bij station Hoevelaken hoogbouw van 50 meter mogelijk te maken. Hier moet een ‘landmark’ komen als poort naar de Randstad staat in de omgevingsvisie, meldt Philip Kroon. ,,Hoevelaken is wakker geschut en heeft meer dan zeventig protestreacties ingediend. Ook bij station Nijkerk wordt vergelijkbare hoogbouw tot vijftig meter toegestaan in die omgevignsvisie.

,,Als de gemeenteraad niet op de rem trapt, krijgen wij een ‘Manhattan aan de Vaart en de stations’. Hoogbouw moet wel passen bij de maat en schaal van Nijkerk en Hoevelaken. De geplande hoogbouw in Stadshaven staat pal bij het historische hart van Nijkerk met rijksmonumenten zoals het oude gemeentehuis en het tabakspakhuis. Ook willen we onze prachtige vergezichten vanuit polder Arkemheen op de Stadsrand en de mooiste toren van Nederland niet kwijt.”


Afbeelding: Stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie