Afbeelding
Harry Koelewijn

Leerlingen Corlaer College presenteren hun eigen bedrijf

26 januari 2023 om 14:35 Onderwijs

NIJKERK Vmbo-leerlingen van het Corlaer College presenteerden woensdag 25 januari hun eigen bedrijf. Er was onder meer een bedrijf in sportkleding, een interieurstyliste, een echte sushimaker, een makelaar en andere ondernemingen.

Bij het keuzevak Ondernemen hebben de vierdejaars leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen geleerd hoe ze een eigen bedrijf moeten opzetten. Ze moesten een ondernemersplan schrijven, de doelgroepen bepalen, de verkoopprijs vaststellen en goed nadenken over de in- en verkoopprijzen en over promotie en marketing. Tijdens de bedrijvenmarkt presenteerden de leerlingen vol trots hun bedrijf aan ouders en de leerlingen. Er kon gestemd worden op het bedrijf dat de meeste indruk maakte. Wethouder Mariëlle Broekman, die onder meer Economie in haarportefeuille heeft, bracht ook een bezoek aan de bedrijvenmarkt. Ze was onder de indruk van de leerlingen hoe ze zich presenteerden op deze middag. Ze wenste de leerlingen veel succes met hun verdere ideeën en loopbaan.

De uitslag werd om 18.00 uur bekend gemaakt. Op de eerste plaats, en dus de winnaar: Hamzi Rifki met zijn sushirestaurant. Tweede plaats: Hussein Ibrahim, met zijn restaurant met Irakese keuken. En de derde plaats: Jeremias van Wijk met zijn evenementenbureau. De titel ging gepaard met eeuwige roem en een mooie plaquette in het lokaal van profiel Economie  en Ondernemen. Het is de bedoeling van het Corlaer Colege om dit jaarlijks te blijven doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie