Afbeelding
Kees van den Heuvel

Diploma-uitreikingen op het Corlaer College

Onderwijs

NIJKERK Het is de week van de diploma-uitreikingen op het Corlaer College in Nijkerk. Van maandag 4 juli tot en met woensdag 6 juli worden in verschillende sessies de diploma’s uitgedeeld. Op atheneumniveau waren zelfs drie leerlingen die een extra vermelding kregen, omdat ze een gemiddelde hadden hoger dan 7,5.

Een aantal leerlingen heeft daarnaast in plaats van het reguliere Engelse examen gekozen voor het Cambridge-examen en ook zij werden apart gehuldigd. Overigens bestaat dit Cambridge-examen na dit jaar niet meer. Met een groot applaus van familie vanuit de zaal maakten de leerlingen hun entree en na een algehele inleiding was het tijd voor de individuele uitreikingen, waarbij naast een praatje ook nog foto’s uit het verleden werden getoond.

SLAGINGSPERCENTAGE Veel leerlingen van het Corlaer College zijn geslaagd en krijgen deze week hun diploma uitgereikt. Bij vmbo-basis en vmbo-tl hebben alle examenleerlingen hun diploma behaald (100 procent). Bij vmbo-kader is 94 procent van de examenleerlingen geslaagd. Van de havoleerlingen heeft 95 procent het felbegeerde papiertje behaald. Van de atheneumleerlingen heeft 99 procent het diploma op zak. Voor een aantal havoleerlingen is het mogelijk om in het derde tijdvak alsnog te slagen, waardoor het percentage van de opleiding havo nog iets hoger kan worden. Het schoolgemiddelde komt op dit moment uit op 97,6 procent. 

Helga van de Gronden (rector): ,,We mogen weer trots zijn op onze leerlingen. Ze hebben er hard voor gewerkt. Vrijwel alle leerlingen zijn, ondanks de moeilijke jaren die we hebben gehad, toch geslaagd.”

advertentie
advertentie