Afbeelding
Het Baken

Een Karel Appel van tennisballen en een Picasso van knopen: creatieve kunstweek op Het Baken

Onderwijs

NIJKERK Op basisschool Het Baken werd afgelopen week uitvoerig aandacht besteed aan kunst. Alle groepen kregen via loting een kunstenaar en een materiaal aangewezen. Zoals Monet en fietsbanden, Picasso en knopen of Karel Appel en halve tennisballen. Met deze (soms uitdagende) combinatie moesten de kinderen per klas een groepswerk maken.

Naast deze groepswerken werd er in de klassen gewerkt aan individuele werken en is er elke dag iets rondom kunst gedaan. Dat cultuureducatie geen vak op zich hoeft te zijn, maar verbinding kan hebben met alle vakken, was deze week extra goed te merken tijdens onder andere begrijpend lezen, geschiedenis- en muzieklessen.

En daar bleef het niet bij. Voor iedere groep was er een museumbezoek georganiseerd. De kleuters zijn naar het Mondriaanhuis gegaan, de groepen 3, 6, 7 en 8 naar het Rijksmuseum en de groepen 4 en 5 naar het Van Gogh Museum.   


De creatieve groepswerken werden verloot onder ouders en verzorgers. Foto: Het Baken.

EXPOSITIE Om alle mooie opbrengsten te kunnen delen met ouders en verzorgers werd de kunstweek dinsdag 24 mei afgesloten met een expositie. Alle werken werden tentoongesteld en de groepswerken werden verloot. Iedereen kon lootjes kopen voor 1,00 euro per stuk en deze bij het groepswerk naar keuze in een doos doen. De tien groepswerken zijn naar een nieuwe gelukkige eigenaar gegaan, hopend op een prominente plek in hun nieuwe huis.  

Als klap op de vuurpijl werd de Bakenwacht (de nachtwacht met hoofden van de juffen en meesters) geveild. Met de loting en de veiling heeft Het Baken het bedrag van 388,10 euro opgehaald. Dit geld komt weer ten goede aan cultuureducatie. 

advertentie