Tekenfilmheld Varkentje Rund hielp leerlingen energie besparen.
Tekenfilmheld Varkentje Rund hielp leerlingen energie besparen. Gemeente Nijkerk

Diploma-uitreiking Junior Energiecoaches Rehobothschool afgelast

24 november 2021 om 09:52 Onderwijs

NIJKERK Vanwege het stijgende aantal corona-besmettingen en de aangescherpte regels die daarbij nodig zijn, is in overleg met de Rehobothschool besloten om de geplande diploma-uitreiking van de Junior Energiecoaches van groep 6b niet door te laten gaan.

Wethouder Harke Dijksterhuis zou woensdag 24 november op het schoolplein van de Rehobothschool het Junior Energiecoach-diploma uit een de leerlingen van groep 6b uitreiken.

In oktober stelde de gemeente vijftig gratis Junior Energiecoach-spellen beschikbaar aan Nijkerkse gezinnen. an de hand van het spel gingen de leerlingen samen met tekenfilmheld ‘Varkentje Rund’ thuis op ontdekkingsreis. Door onder meer een stekkerexpeditie, een lampenjacht en grappige challenges onderzochten ze samen met hun ouders waar ze allemaal energie voor gebruiken én waar ze op kunnen besparen. Samen met juf Marja van Asperen bespraken ze hun bevindingen en ervaringen. En met alle kennis na vijf weken spelen is iedereen uit de klas nu een echte Junior Energiecoach.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie