Afbeelding
Volksuniversiteit Nijkerk

Volksuniversiteit Nijkerk ook in Kade10 en Theater de Breede Beek

27 augustus 2021 om 07:34 Onderwijs

NIJKERK Na een bewogen coronajaar, kijkt de Volksuniversiteit Nijkerk (VUN) naar eigen zeggen graag weer vooruit. Komend cursus- en lezingenjaar biedt de VUN achttien taalcursussen, twintig korte cursussen en 45 lezingen en VUN-specials aan.

Een aantal cursussen en lezingen stonden afgelopen jaar al op het programma maar konden door de lockdown en coronamaatregelen niet doorgaan. De VUN is blij te kunnen melden dat zij de meeste van deze cursussen en lezingen hebben kunnen doorschuiven naar komend jaar. 

NIEUW Er zijn twee nieuwe taalcursussen toegevoegd, de introductiecursussen: ‘Arabische Taal & Cultuur’ en ‘Klassieke talen: Latijn en Grieks (taal en cultuur)’. Bij de korte cursussen zijn zes nieuwe toegevoegd aan het programma. In het thema geschiedenis zijn dat ‘Revoluties’ en ‘De agenda achter de olympische spelen’.

Daarnaast is er een heel nieuw thema, te weten natuurkunde: ‘De bizarre wereld van de natuurkunde’ en ‘De kwantumcomputer’. De laatste twee nieuwe cursussen voor dit seizoen zijn ‘Leren luisteren naar muziek’ en ‘De kunst van het filmen’. Qua lezingen en VUN Specials zijn er 24 nieuwe leerzame avondjes uit aan het programma toegevoegd.

LOCATIES De VUN gaat dit jaar twee nieuwe locaties toevoegen: Kade10 en Theater de Breede Beek. Uiteraard blijft de VUN ook op haar gebruikelijke locaties (Corlaer College, Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Hoevelaken en ’t Veensche Hart) inzetten voor de cursussen en lezingen. 

NIJKERKSE KANT PUTTENSE RAZZIA Twee jaar geleden stond een lezing over de Puttense razzia al op het programma bij de VUN, maar corona gooide telkens roet in het eten. Daarnaast was de lezing al heel snel uitverkocht. Exact 77 jaar na dato (1 oktober) organiseert de VUN een lezing over de Nijkerkse kant van deze trieste dag. Voor deze bijzondere lezing zijn we te gast bij Theater de Brede Beek en hierdoor zijn er dus weer kaarten beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie