Afbeelding
still

Scholen ontvangen film van Nijkerkse scholieren over drugs

9 juni 2021 om 11:29 Onderwijs

NIJKERK De middelbare scholen in de gemeente Nijkerk hebben een film met lespakket ontvangen over jongeren, drugs en drugscriminaliteit. De film is samen met de scholen gemaakt en leerlingen zelf zijn de acteurs.

Oorspronkelijk zou de film een theatervoorstelling worden, maar door de corona-epidemie konden de leerlingen geen voorstellingen geven. Daarom is gekozen voor film. ,,Het resultaat mag er zijn; de leerlingen hebben het ontzettend goed gedaan. En het is een indrukwekkend verhaal geworden”, schrijft de gemeente Nijkerk. De film (B-Social Nijkerk) is hier te zien.

De Kerngroep Stop Drugs Nijkerk nam het initiatief voor dit project. Het is onderdeel van het drugspreventiebeleid van de gemeente Nijkerk. Wethouder Harke Dijksterhuis: ,,Ik vind het erg belangrijk dat we deze film hebben gemaakt. De film laat goed zien hoe middelengebruik ik de praktijk gaat. Het begint misschien klein, maar het kan heel groot worden. Het kan de gezondheid schaden en verslaving is vreselijk om te zien bij je vriend of vriendin. Deze leerlingen hebben dat op een hele goede manier in beeld gebracht. Ik hoop dat zij het verhaal doorvertellen.”

Informatie over drugs en hulp: www.stopdrugsnijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie