Afbeelding
Kees van den Heuvel

Basisschool De Appelgaard wordt gerenoveerd

2 maart 2021 om 10:30 Onderwijs

NIJKERK Basisschool De Appelgaard in de Nijkerkse kernen Appel/Driedorp wordt grootschalig gerenoveerd. Vanaf de zomervakantie gaat de school aan de Barneveldseweg op de schop en rond de voorjaarsvakantie van 2022 moet het gereed zijn. 

Zowel de school als het lokale verenigingsleven krijgt een plekje in het nieuwe gebouw. Vooral de achterzijde van de school dat uitkijkt op het landgoed wordt aangepakt. Er komt een leerplein voor in de plaats met een nieuwe entree en een transparante wand dat uitzicht heeft op het landgoed. De Hervormde Schoolvereniging (HSN), eigenaar van de school, had de school vanwege zijn ouderdom ook kunnen afschrijven, maar directeur Marco van der Zwaard zegt expliciet een andere keuze te hebben gemaakt. ,,We willen investeren in de gemeenschap van Appel/Driedorp,” stelt hij resoluut, met een grote(re) rol voor de buurtvereniging en het lokale verenigingsleven. 

Het verbeteren van de gemeenschapszin binnen de kernen staat hoog op de prioriteitenlijst van de HSN. Voorheen telde de school 43 leerlingen en nu zijn het er 72. De helft van deze scholieren komt van buiten het verzorgingsgebied en worden merendeels met de bus opgehaald.

KOSTEN De renovatie wordt bekostigd door de gemeente Nijkerk en voor een deel door de HSN. Ook hoopt de schoolvereniging nog op een rijksbijdrage. Ook het geld dat de buurtvereniging heeft gekregen als mooiste plek van Gelderland (van Omroep Gelderland) wordt aan de verbouwing besteed. Vanaf de zomervakantie tot en met de voorjaarsvakantie 2022 is de school ondergebracht in het schoolgebouw op de Bizetlaan, dat tot mei nog onderdak biedt aan de Open Kring.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie