Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Burgemeester leest leerlingen digitaal voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Onderwijs

NIJKERK Op verzoek van twee basisscholen heeft burgemeester Renkema donderdagochtend leerlingen voorgelezen. Bij de Koningslinde was het voorleesmoment van de burgemeester via een livestream te volgen, voor de kinderen van De Horizon was Renkema te zien op een filmpje dat vrijdagochtend door de school is verspreid. ,,Het is heel mooi dat de basisscholen in deze tijd, die toch anders is door het coronavirus, aandacht besteden aan zoiets belangrijks als (voor)lezen’’, vertelt Renkema.

Donderdag las Renkema aan zo’n 100 kinderen van De Koningslinde in Nijkerk een verhaal voor over Robin die met zijn opa naar de Nachtwacht van Rembrandt gaat kijken. Leerlingen van de Horizon in Nijkerkerveen konden genieten van een verhaal over 10 kleine rubbereendjes. 

Naast het voorleesmoment, was er ook ruimte voor leerlingen om vragen te stellen aan de burgemeester. ,,Het is altijd leuk om met de leerlingen in gesprek te gaan, van klein tot groot. Helaas kan het momenteel niet live, maar deze digitale oplossingen waren erg leuk’’, aldus Renkema.

advertentie