Afbeelding
Corlaer College

Corlaer College trots op geslaagde leerlingen entreeopleiding

Onderwijs

NIJKERK Jochem en Valentino zijn geslaagd voor de entreeopleiding van het Corlaer College. De entreeopleiding is een mbo-opleiding op maat (niveau 1). ,,Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op deze kanjers! Vandaag hebben zij hun diploma ontvangen”, aldus de school in een persbericht.

Vorig jaar is het Corlaer College in samenwerking met MBO Landstede Harderwijk gestart met het aanbieden van de entreeopleiding voor onze leerlingen bij wie, om welke reden dan ook, het reguliere vmbo niet helemaal lukte. ,,Een entreeopleiding is een mbo-opleiding op maat (niveau 1) waarbij het leren in de werkelijke beroepspraktijk een grote rol speelt. Deze opleiding bereidt jongeren voor op de arbeidsmarkt of op doorstroming naar een mbo-opleiding niveau 2. Het streven is om in één jaar tijd examen te doen en het diploma te halen. Leerlingen kunnen gedurende het hele schooljaar instromen.”

,,Voor deze leerlingen is de vertrouwde omgeving van het Corlaer College erg belangrijk”, vervolgt het Nijkerkse college. ,,Hier krijgen leerlingen theoretisch en praktisch onderwijs in een klein groepje met een vaste docent. Een groot deel van de opleiding doen leerlingen praktijk- en werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Met persoonlijke aandacht en betrokkenheid geven we deze leerlingen met een unieke leervraag een uniek aanbod, zodat zij zich gezien en gehoord voelen, talenten en interesses ontdekken en op weg worden geholpen naar een mooie toekomst.”

Afbeelding
advertentie