'Techniekmeisje' Marit wil meiden enthousiast maken voor techniek

15 jul, 11:00 Onderwijs
Maranke Pater
Afbeelding

NIJKERK Het aantal vrouwen in de techniek blijft achter bij het aantal mannen in deze sector. Op het Corlaer College was Marit Altena het derde meisje dat in de afgelopen twintig jaar les kreeg van techniekdocent René van der Groep. Marit hoopt met haar verhaal meer meiden te interesseren voor een baan in de techniek. 

Ze keek altijd wel mee met haar vader, als hij in het weekend weer eens een project had waar hij thuis mee aan de slag was. Marit: ,,Mijn vader werkt bij Voelstapine en is in zijn vrije tijd altijd met auto’s aan het rommelen. Als er eens een keer een open dag was, ging ik altijd kijken naar het werk wat de mensen daar deden. Ze hadden er ook robots die van alles konden bouwen en dat vond ik heel vet.” 

Ze heeft van jongs af aan altijd al iets in de techniek willen doen. ,,De eerste twee jaar van de middelbare school heb ik de Techniekklas gedaan. Toen we keuzevakken kregen, heb ik voor de afdeling PIE gekozen.” De afdeling Produceren, Installeren en Energie bestaat nog maar vijf jaar op het Corlaer College en is speciaal ingeri..