Schoolontbijt
Schoolontbijt Bakkerij Schuiteman

Bakkerij Schuiteman verzorgt ontbijt op Prins Bernardschool in Garderen

7 november 2019 om 15:45 Onderwijs Deel je nieuws

Tijdens de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft Bakkerij Schuiteman uit Garderen het ontbijt verzorgd op de Prins Bernardschool in Garderen. Ook vele andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland presenteerden basisschoolkinderen deze ochtend een heerlijk en gezond ontbijt. Ruim een half miljoen kinderen op ruim 2.500 basisscholen namen deel aan het Nationaal Schoolontbijt.

In Nederland nemen kinderen en volwassenen gemiddeld minder dan 5 minuten de tijd voor hun ontbijt. Dit staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom was het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ Deelnemende bakkers onderstrepen hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor je ontbijt.

Volkoren producten speelden de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. “Zo bestond ons ontbijt onder meer uit volkorenbrood, volkorenpuntjes en volkorenkrentenbollen”, vertelt Sander van den Top van Schuiteman. “Allemaal versgebakken en warm uit onze ovens geserveerd, het was smullen geblazen voor de kinderen en hun meesters en juffen.” Het beleg bestond uit hartig en zoet en natuurlijk was er zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldeed hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ontbijtpakketten en lesmateriaal

Dit jaar vond het Nationaal Schoolontbijt plaats van 4 t/m 8 november. Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Deelnemende ambachtelijke bakkers zoals Schuiteman leveren niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten, maar ook een leuke kleurplaat en speciaal lesmateriaal met onder meer animatiefilmpjes. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam ontbijtfeest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie