Bibliotheek Nijkerk
Bibliotheek Nijkerk Bibliotheek Nijkerk

Kinderboekenweek 2019: “Reis mee!”

30 september 2019 om 15:09 Onderwijs Deel je nieuws

De Kinderboekenweek komt er weer aan! Van 2 tot en met 13 oktober kun je alles ontdekken over voertuigen en vervoer, het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Reis mee!”. Ook Bibliotheek Gemeente Nijkerk organiseert allerlei leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Zo komen er schrijvers naar jouw school om te vertellen over hun werk, kun je naar een theatervoorstelling en in de Bibliotheek ligt een doeboek voor je klaar samen met een spannende speurtocht. Doe jij ook mee?

Schrijvers op bezoek
De schrijvers die we hebben uitgenodigd komen in de groepen 5 tot en met 8 in een leuke les of workshop vertellen over hun werk. Hoe word je schrijver? En wat doet zo iemand eigenlijk de hele dag? 

In de Bibliotheek
In de Bibliotheek zelf kunnen kinderen gedurende de hele Kinderboekenweek een speurtocht binnen het thema “Reis je mee!” ondernemen. Beantwoord vragen over vervoer, zoek stickers en ga op zoek naar het eindpunt. Met het gratis doeboek dat in de Bibliotheek voor je klaarligt kun je nog veel meer leren. Maar de voorraad is beperkt, dus wees er snel bij! 

Etalagespeurtocht
Ook in het centrum van Nijkerk en Hoevelaken is de speurtocht vanaf 2 oktober door alle kinderen van zeven jaar en ouder te maken met een volwassene. In iedere boekhandel (Bruna, Den Hertog en Libris Roodbeen) en de bibliotheek is de speurtocht gratis verkrijgbaar. De Etalagespeurtocht duurt tot zaterdag 26 oktober in Nijkerk en tot en met 13 oktober in Hoevelaken.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie