Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Google Maps

Plan voor vernieuwing en uitbreiding scholen in Nijkerk

19 maart 2024 om 14:07 Onderwijs

NIJKERK Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk wil de komende jaren fors investeren in de huisvesting van onderwijs. In de periode tot 2028 worden vier gebouwen uitgebreid of vernieuwd. Het gaat om de vernieuwbouw van Kindercampus Blokhuus in Hoevelaken, de uitbreiding van De Horizon in Nijkerkerveen, de uitbreiding van Het Baken in Nijkerk en huisvesting voor de nieuwe basisschool Al Amana in Nijkerk.

De gemeente heeft haar plannen vastgelegd in het geactualiseerde Integraal HuisvestingsPlan onderwijs 2024. Voor de periode tot 2039 is onderzocht wat er nodig is voor het onderwijs binnen de gemeente Nijkerk. Het plan beschrijft in totaal 25 gebouwen voor scholen in het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs.

De gemeente Nijkerk heeft in overleg met schoolbesturen en kinderopvangorganisaties het IHP opgesteld. In het Integraal HuisvestingsPlan is vastgesteld dat de vier hierboven genoemde scholen in aanmerking komen voor nieuwbouw of uitbreiding. De gemeenteraad besluit later dit jaar over het IHP.

ONTWIKKELINGEN

Door verschillende ontwikkelingen was er een actualisatie van het IHP nodig. Dit kwam onder andere door de snelle stijging van het aantal leerlingen door geplande woningbouw, onvoorziene prijsstijgingen in de bouw en de noodzaak van verduurzaming.

,,Ik vind het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen in gebouwen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Daarom werken we verder aan goede huisvesting van onze scholen. Dit doen we samen met de schoolbesturen. Zo weten gemeente én schoolbesturen waar ze aan toe zijn, zodat iedereen zich hier goed op kan voorbereiden”, aldus wethouder Audrey Rohen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie