Afbeelding
PATRICK SIEMONS

Woondeal zegt 475 woningen per jaar in Nijkerk, maar wethouder al blij met 250

14 maart 2023 om 14:52 Nieuwbouw

NIJKERK In de woondeal regio Amersfoort tot 2030 is opgenomen dat Nijkerk jaarlijks 475 woningen bouwt. Wethouder Esther Heutink-Wenderich zegt echter al blij te zijn als het aantal van 250 per jaar dat in de Nijkerkse woonvisie is opgenomen wordt gehaald.

De woningbouw verkeert volgens haar in zwaar weer. Dat maakt dat projecten ook onder druk staan. Het is daardoor de vraag of alle projecten zoals ze nu op stapel staan ook daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd. Op grond van de verwachtingen kan het aantal van 250 woningen per jaar tot 2030 worden gehaald. Voor de periode daarna moet gezocht worden naar nieuwe locaties.

KNOOPPUNT HOEVELAKEN

Hiernaast spelen ook zaken mee als de stikstofproblematiek. Ook het uitstel van de reconstructie van het knooppunt Hoevelaken heeft gevolgen voor met name de ontwikkeling van het plan Klaarwater in Hoevelaken. Hiervoor is een goede ontsluiting noodzakelijk.

Wethouder Heutink verwacht niet dat het niet halen van de 475 woningen per jaar achteraf consequenties zal hebben voor de gemeente. Per project dat men wil realiseren wordt subsidie aangevraagd bij het Rijk en de provincie en niet voor het getal van 475 woningen per jaar.

advertentie
advertentie