Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Werkzaamheden aan centrum Hoevelaken van start

Nieuwbouw

HOEVELAKEN De werkzaamheden in het centrum van Hoevelaken zijn maandag 30 augustus gestart. De straten, stoepen, het groenen het straatmeubilair (zoals de afvalbakken, lantaarnpalen, fietsbeugels) worden vervangen. Op maandag 30 augustus hebben wethouder Wim Oosterwijk, Dick voorzitter van Platform Hoevelaken Bakhuizen en directeur aannemersbedrijf NTP B.V. Rob Alberti het eerste nieuwe ‘fietsnietje’ geplaatst. 

,,De herinrichting van het centrum is nu officieel gestart. Met deze inrichting krijgt het dorp de mooie nieuwe uitstraling die het verdient”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. Na een uitgebreid participatieproces met de omgeving en overige belanghebbenden, is aannemer NTP uit Hattem als winnaar uit het aanbestedingstraject gekomen. Zij gaan de komende periode aan de slag.

PLANNING Om de overlast te beperken, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Hierdoor kunnen de winkels, woningen en de markt bereikbaar blijven. De bevoorrading ondervindt slechts minimale hinder, meldt de gemeente Nijkerk. De planning is om de werkzaamheden - in ieder geval in de Westerdorpsstraat en het Dokterspaadje - ruim voor de periode dat de Sinterklaas- en Kerstinkopen beginnen, afgerond te hebben. 

Op dit moment is de planning van de herinrichting van de Stoutenburgerlaan nog niet bekend. De verwachting is dat deze eind september/begin oktober bekend wordt. ,,Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de andere werkzaamheden.”

advertentie